вівторок, 15 вересня 2009 08:40

Тріщина з"явилася на стадіоні Ахметова

Автор: фото: Олесь ПЕРЕДЕРIЙ
  Підйомний кран обстежує похилу стійку, яка підтримує дах ”Донбас Арени”. Роботи, про які йдеться в офіційній версії, ведуть нижче рівня скляного фасаду
Підйомний кран обстежує похилу стійку, яка підтримує дах ”Донбас Арени”. Роботи, про які йдеться в офіційній версії, ведуть нижче рівня скляного фасаду

Чутки, що в конструкції "Донбас Арени" утворилася метрова тріщина, кілька днів обговорюють у Донецьку. Прес-служба стадіону це спростовує.

О восьмій ранку 11 вересня у парку біля "Донбас Арени" прибиральники чистять газони. Парком гуляють матері з дітьми. Працівники стадіону заходять всередину за перепустками. Під огорожею сидять турецькі робітники. На північно-західному боці споруди підйомний кран обстежує похилу стійку, яка підтримує дах.

— Це пов"язано із плановим сервісним обслуговуванням скляного фасаду, —  пояснює роботу крана керівник проекту будівництва Сергій Ісаков.

Біля входу двоє прибиральників перемовляються російською.

— Уже зібрався батькам абонемент купувати, а тут — тріщина!

— Невже? — втручаюся в розмову.

— А ви тут працюєте?

— Ні, — відповідаю.

— Тоді у нас все гаразд. Приходьте на стадіон.

— Не переживайте, в крайньому разі завалиться один сектор, — сміється прибиральник.

У касах говорять, що екскурсії "Донбас Ареною" почнуться за два тижні. З 10 вересня продають квитки на футбольні матчі. Перша гра групового раунду Ліги Європи-2009/2010 має відбутися тут 1 жовтня — "Шахтар" зіграє із сербським "Партизаном".

— Тріщина шириною метр — це неймовірно багато. Навіть п"ять-сім міліметрів — це проблема, — коментує ситуацію відомий донецький інженер, який просить не вказувати прізвища. Він фахівець у сфері посилення конструкцій. — Район, у якому побудували стадіон, має складну інженерну геологію. У Донецьку підроблені шахтами ґрунти. Проблему розв"язують, створюючи деформаційні шви. Конструкції, умовно, ділять на секції, а між ними роблять шви, що дає міцність і відносну незалежнiсть секціям. На "Донбас Аренi" я таких швів не бачив. Чув, проект стадіону сильний. Скоріше за все інформація про тріщину неправдива.

Стадіон будувала турецька компанія ЕНКА. Цей холдинг брав участь у реконструкції приміщень Держдуми і уряду Росії.

Загалом на стадіон власник ФК "Шахтар" Рінат Ахметов витратив $400 млн. Ще 3 млн євро коштувало шоу в день відкриття 29 серпня цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Тріщина з"явилася на стадіоні Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути