Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 07:08

Три в"язні рили підземний хід

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Три в"язні виправної колонії N 16 у селі Божкове неподалік Полтави планували втекти через підземний хід. За два місяці вони викопали 22-метровий тунель.

— Місце підкопу не маскувалося. Воно в підвалі законсервованого гуртожитку. Двері там заварені, тому ніхто із працівників усередину не заходив. Ув"язнені туди пролазили через вентиляційний отвір, — розповідає начальник держдепартаменту України з питань виконання покарань у Полтавській області Микола Ісаєв, 57 років.

До тунелю виходили після вечірньої перевірки з 18.00 до близько 23.00 і копали лопатою. Взяли її на підсобному господарстві, де працювали.

11 вересня копати пішов лише один, інші відмовилися. Уночі його відсутність на спальному місці помітили й почали шукати. Знайшли біля підкопу.

— Підземний хід діаметром півметра рили на глибині 3,6 метра. Невдовзі планували вилазити на поверхню, але прорахувалися. Опинилися б на охоронній зоні за 30–40 метрів від вартового. До огорожі не дорили 10 метрів, — зауважує Ісаєв.

Хід одразу ж закопали, вхід до нього залили бетоном.

21-річний і на рік молодший із ув"язнених відбувають покарання за вбивства, а 19-річний — за крадіжку. Перші двоє засуджені на 14 і 13 років, відсиділи 2 і 6 років відповідно. Третій має п"ятирічний термін покарання, сидить два роки. За спробу втекти їм загрожує додатковий строк ув"язнення в 5 років.

Керівництву колонії винесли суворі догани. Підкопів у ній раніше не робили.

Зараз ви читаєте новину «Три в"язні рили підземний хід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути