вівторок, 23 лютого 2016 00:05

Три банки підпалили у Львові

— Уже за першу було. Пожежники постукали в двері, сказали виходити на вулицю — пожежа. У під'їзді пахло димом. На вулиці побачили, що під нашим будинком горить банк, — розповідає 56-річна Іванна Клопота. В ніч на 22 лютого під її квартирою на вул. Івана Франка у Львові невідомі підпалили відділення Сбербанку Росії.

Тієї ночі в місті горіли ще два відділення російських фінансових установ — Сбербанку на вул. Чорновола і "ВТБ банку" на вул. Стрийській.

— Сбербанк Росії на вулиці Франка розташований на першому поверсі триповерхового житлового будинку. Довелось евакуювати 12 мешканців цього дому. На Стрийській у відділенні "ВТБ банку" горіло в комерційній 4-поверхівці. Люди не постраждали. Вогонь знищив побутові речі, пошкодив перекриття, — каже 25-річна Христина Авдєєва з управління з надзвичайних ситуацій. — На Чорновола була лише спроба підпалу. Через вікно установи невідомі кинули банку з займистою сумішшю. Вона не розгорілася.

Півроку тому у Львові підпалили три відділення Сбербанку на вулицях Чорновола, Франка й Валовій. Кілька разів на рік активісти проводять під російськими фінустановами протестні акції та флешмоби. Із закликами "Не фінансуй окупанта", "Раша гудбай" закликають людей не мати справи з представниками загарбника.

Скло в дверях і трьох вікнах розбили невідомі у відділенні Сбербанку по просп. Перемоги, 32/42, у Маріуполі Донецької області в ніч на 21 лютого. Через 2 хв. приїхали працівники служби охорони. Затримати нападників не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Три банки підпалили у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути