пʼятниця, 17 червня 2016 06:35

Третина пісень на радіо будуть україномовні

Верховна Рада встановила квоти на звучання україномовних пісень для радіо. За закон проголосували 268 депутатів. Відтепер кожна третя композиція в ефірі має бути українською. Виняток зробили для мовників, які крутять не менш як 60% європейських пісень. В таких українська пісня буде кожною четвертою.

Також квоти встановили на україномовні програми для національного радіо. Їх має бути не менш як 60%.

— Це реальна протидія експансії російської попси. Українські автори, композитори, виконавці стануть доступніші, — каже 38-річна Вікторія Сюмар, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, член фракції "Народного фронту".

Українські пісні обов'язково мають звучати з 7:00 до 22:00. За недотримання закону штрафуватимуть.

— Проросійське медійне лобі чинило в Раді шалений спротив. Вигадувало альтернативні законопроекти, аби знівелювати ідею квот, — каже 35-річний Сергій Оснач із громадського руху "Відсіч". — Цей закон покращить становище української музики. Квоти впроваджуватимуть поступово, протягом двох років. Це — перший крок до відродження української мови.

В ефірах радіостанцій зранку та ввечері лунатиме гімн України. Це запропонував Юрій Артеменко — голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Зараз ви читаєте новину «Третина пісень на радіо будуть україномовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути