Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 04:30

Третина автобусів не вийшли на маршрути

Зранку 8 лютого в Тернополі 70 міських автобусів — третина всіх — не виїхали на маршрути. Підприємці-перевізники виступають проти нових умов роботи, які їм нав'язує міська рада.

Автобуси з прапорами і транспарантами були припарковані біля транспортних розв'язок. Через страйк городяни не могли дістатися на роботу.

— Маршрутки їхали рідко, а ті, які під'їжджали, були такі забиті, що не міг влізтися, — розповідає 26-річний Андрій Стахів. — Три пропустив, а потім якось упхався в тролейбус. Він до моєї роботи не їде, то прийшлося ще трохи пішки йти.

Близько трьох десятків припаркованих автобусів зайняли смугу руху на тернопільській дамбі, що сполучає дві частини міста. У годину пік через це тут утворилися затори.

Перевізники заявляють: новими умовами конкурсу на перевезення міська рада унеможливила роботу дрібних підприємців. До нього допускають лише підприємства, які мають достатньо автобусів для обслуговування низки маршрутів. Власників кількох машин схиляють до того, аби віддавали їх в оренду комунальникам.

— Це як колись у колгосп коров здавали, так нас тепер змушують автобуси в комунальне підприємство здавати, — коментує перевізник Віктор Намака.

Зараз ви читаєте новину «Третина автобусів не вийшли на маршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути