пʼятниця, 20 серпня 2010 05:26

Треба замінити прапор на жовтий

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Щоб Українська держава почала розвиватися, їй треба змінити свою символіку", — каже столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 43 роки. — Почати треба з прапора".

Запрошує у квартиру на Оболоні, обладнану під офіс. На робочому столі стоїть український прапор.

— Наш прапор — зшиті два шматки тканини. Це символізує розділеність нашої території. Навіть сепаратисти, які проводили свої з"їзди у Сіверськодонецьку, використовували синьо-жовтий прапор. Добре посередині стягу поставити козацький герб, який об"єднував би дві частини.

Каже, із проханням замінити прапор звертався до екс-президента Леоніда Кучми.

— Записався до нього на прийом. Попросив, щоб жовтий поставив зверху, а голубий — знизу. Він вислухав, але ніяких рішень не прийняв. Поміняти кольори мав ще Леонід Кравчук. Блакитний зверху, жовтий унизу — означає крах. Блакитно-жовтий прапор увів Скоропадський, щоб показати кінець соціалістичних експериментів Центральної ради.

Просить чиновників замінити прапор на жовтий або переставити місцями кольори.

Блакитний зверху, жовтий унизу — означає крах

— Жовтий колір зверху символізує сонце і космос. Під жовтогарячими стягами йшли в бій воїни. Вони ніколи не програвали, бо були воїнами світла. Якщо його опустити вниз, він перетвориться на символ покори і рабства. За законами геральдики, світлий має йти над  темним, сонце — над водою. Синій символізує вбогість і холоднокровність. У жодній країні немає такої наруги над геральдикою. Якщо поміняємо кольори місцями, відчуємо великий розвиток держави.

Критикує рослинні та тваринні символи України.

— Поширені рослинні символи — плакуча верба, калина, яка росте на могилі, тополя, яка гнеться додолу. Серед тварин — кінь, на якому постійно їздять, журавлі, які відлітають у вирій. Чи може стати щасливою країна, у символах якої туга й жаль?

Єдине, що тримає Україну на плаву, її герб. Він був родовим знаком Рюриковичів. Тризуб нагадує вила Нептуна. Він відображає триєдність життя: батько–мати–дитя.


Народжені 24 серпня не вміють розпоряджатися грошима


Астролог Олена Максимова, 42 роки, склала гороскоп для народжених 24 серпня 1991-го:

— Цього дня на світ з"явилися гарячкові, амбітні та артистичні особистості. Серед них багато художників, дизайнерів. Ці люди горді, знають собі ціну. Ніколи не нав"язуватимуть стосунки — чекатимуть, доки їх покличуть. Постійних друзів не матимуть. Незалежно від статі, важко зживатимуться з чоловіками, ті приноситимуть їм нещастя. Країні, що народилася 24 серпня, більше пасують жінки-президенти. Громадянам цієї держави важливо, що про них думають інші. Тому намагаються зробити все, щоб сподобатися навколишнім. Не вміють розраховувати час, планувати робочий день. Поспішно приймають рішення, не обдумуючи наслідків. Люблять плакатися, скаржитися на біди. Часто відчуватимуть нестачу грошей. Позичатимуть їх у заможних приятелів, але на свої потреби не пустять, а віддадуть більш нужденним. Із грошима працювати не вміють, боржникам пробачають. Народжені в цю дату зі зневагою ставитимуться до батьків, відвертатимуться від них. Важко переживатимуть кризові ситуації, бо залишатимуться з ними сам на сам.


Зараз ви читаєте новину «Треба замінити прапор на жовтий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути