Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 07:07

Трактор дають за добрі вчинки

Трактор дають за добрі вчинки

Жителям села Майдан Вінницького району американська благодійна фундація "Хайфер Проджект Інтернешнл" подарувала трактор Т-25 із культиватором та плугом. Із проханням надати техніку для обробітку городів звернувся майданський сільський голова 52-річний Юрій Царук.

— Ми вже шостий рік співпрацюємо з фундацією. Отримали безкоштовно 30 корів. Вони отелилися. 30 телиць від приплоду селяни роздали сусідам. Тепер нам дали трактор. На осінь ще й 150 бджолосімей чекаємо, — розповідає Царук.

Щоб безплатно отримати тварину чи взяти трактор для оранки городу, селяни Майдана мають виконувати певні зобов"язання. Вони не передбачають грошових внесків — люди мають допомагати одне одному.

— От нам теличок давали безплатно, — каже Царук. — Умовою було віддати перший приплід жіночої статі, вигодуваний до року, будь-якому членові фундації.

За словами голови, завдяки подарункам організації селяни стали заможнішими й більше допомагають сусідам.

— Недавно розпайовували господарство "Нива", я попросив людей відмовитися від трактора МТЗ-80 і від бортового "уазика" на користь сільської ради, — усміхається Царук. — Трактор нам треба, щоб вивозити сміття із села й для оранки городів. А "уазик" — для похоронів. Усі знали: якщо віддавати техніку, то менше грошей получать. Але погодилися.

Зараз ви читаєте новину «Трактор дають за добрі вчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути