Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2011 07:45

Тести замінили контрольними

— Витратили на методички з тестами і відповідями 100 гривень, а син приходить і каже, що іспити скасували, — розповідає мати восьмикласника Львівського фізико-математичного ліцею Ірина Бродик, 34 роки. — У Львові їх продавали лише в одному магазині, біля церкви Анни на вулиці Городоцькій. Черги стояли за книжками аж на вулицю. Найтяжче було дістати завдання з англійської, ми за ними майже місяць полювали. І куди тепер ці тести — у смітник?

Від березня учні з п'ятого по восьмий класи готувалися складати письмові підсумкові тести з чотирьох предметів — української та іноземної мови, математики та історії України. Тести планували проводити з 10 по 20 травня. Завдання, відповіді та шпаргалки друкувало харківське видавництво "Ранок". Тести коштують 15 грн, відповіді — 8–10, а шпаргалки — 6.

Минулого тижня міністр освіти та науки Дмитро Табачник, 47 років, заявив, що замість тестів школярі писатимуть контрольні роботи.

— Ніяких тестів не буде. Будуть звичайні контрольні роботи, як щороку. Їх проводить учитель, сам ставить задачі, диктує завдання та виставляє оцінку. Вона впливатиме лише на оцінку за семестр.

— Жодного розпорядження про скасування контрольних зрізів ми ще не отримували, — каже начальник міського управління освіти Володимир Огура, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Тести замінили контрольними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути