середа, 21 травня 2008 07:07

Тест з української мови найгірше склали в Криму

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВЬКИЙ
 

40 655 абітурієнтів не склали тест із української мови та літератури й цього року не стануть студентами. Такі дані Українського центру оцінювання якості освіти.

Спеціалісти центру перевірили також роботи з математики та історії України. Перший тест не склали 10 363, а другий — 7587 учасників. Ці абітурієнти не набрали потрібних 123 бали і їхні сертифікати у ВНЗ не розглядатимуть.

У центрі якості освіти кажуть, що найкращі результати з тестування — в Києві. Українську мову ліпше знають на заході, зате гірше — математику. У Криму, навпаки, — найкращі результати з математики й найгірші з мови.

19 абітурієнтів склали три тести на 200 балів. Спеціалісти зауважують, що такі результати важко отримати — для цього треба бути вундеркіндом.

— Це звичайні діти зі звичайними прізвищами. Пізніше ми їх назвемо, — обіцяють у центрі.

Результати тестування його учасники одержать наприкінці цього місяця у заклеєних конвертах. А сертифікати про складання зовнішнього тестування почнуть друкувати в середу. До кінця тижня їх обіцяють розіслати по пунктах реєстрації.

— Хочу всіх попередити, щоб не купували підроблені сертифікати, які продають уже зараз. Кожен вуз зможе перевірити його справжність, увівши в базу лише прізвище абітурієнта, — наголошує директор центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, 53 роки.

До 5 червня триває додаткова реєстрація на зовнішнє тестування. Зареєструватися можуть ті, хто за об"єктивними причинами не зміг зробити цього до 1 березня. Також у центрі розглядають можливість вступу до вишів без тестів і сертифікату в"язням і військовим. Однак навчатися вони можуть лише на заочних відділеннях.

Зараз ви читаєте новину «Тест з української мови найгірше склали в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути