вівторок, 28 серпня 2007 07:08

Тарифи залежатимуть від комфортності будинку

У Черкасах планують запровадити побудинкову оплату комунальних послуг. Таке рішення ухвалив 40-річний міський голова Сергій Одарич. Побудинкові тарифи вже діють у Луцьку та Одесі.

Усім начальникам ремонтно-експлуатаційних управлінь черкаський мер наказав пояснити людям, як формується тариф, що на нього впливає і чим квартплата одного будинку відрізнятиметься від іншого.

— У Черкасах 1204 будинки, які обслуговують РЕУ. Кожен із них матиме свій тариф, у який входитиме 14 послуг. Розмір оплати залежатиме від площі прибудинкової території, — розповідає начальник РЕУ N1 Ірина Музика. — До старих послуг додадуть ще прибирання підвалів, винищування та профілактика гризунів і комах. За бажанням мешканців — прибирання сходових кліток. Відмова має бути підтверджена рішенням загальних зборів мешканців будинку й засвідчена їхніми підписами.

Нині за 9 послуг мешканці будинку на вул. Козацькій, 5, наприклад, платять 30 425 грн на місяць. Якщо люди погодяться з усіма додатковими послугами, то платитимуть на 5,5 тис. грн більше. Під час зустрічі з Іриною Музикою вони говорили, що це лише чергова "викачка" грошей. А послуги, мовляв, як і раніше, будуть неякісними.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи залежатимуть від комфортності будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути