середа, 04 листопада 2009 07:39

Таксисти безкоштовно возять лікарів на виклики

У Львові бракує автомобілів, щоб відвозити лікарів на виклики. Під час епідемії грипу міська рада виділила 20 машин зі свого автопарку. Із транспортом допомогли й місцеві таксисти та військові.

— Ми об"єднуємо 13 фірм-перевізників. Усі вони погодилися надати свої автомобілі для перевезення лікарів, — розповідає голова асоціації "Львівське таксі" Леонід Бойко, 44 роки. — Кількість викликів зросла втричі. Звісно, машини швидкої допомоги не справляються. Увечері у центральній диспетчерській "швидкої" нам повідомляють, скільки авто їм потрібно. Возимо лікарів на консультації від восьмої вечора до шостої ранку. Третина викликів — через паніку. У людини підвищилася температура, трохи закашляла — і вже телефонує у "швидку".

Таксисти возять за кошт асоціації.

— Коли епідемія піде на спад, поговоримо з містом про компенсацію. Зараз головне — здоров"я людей, — продовжує Бойко. Додає, що близько 200 їхніх водіїв також захворіли.

Таксі возять медиків і в Червонограді.

— Проблеми з транспортом немає, — запевняє заступник міського голови Мирон Мащак, 56 років. — Ми попросили таксистів допомогти, і вони поставилися до цього з розумінням. Більше десятка приватних перевізників залишили свої контакти в поліклініках. Виїжджають на перший заклик.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти безкоштовно возять лікарів на виклики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути