Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2018 06:35

Священики побилися під час богослужіння

9 грудня у селі Винятинці Заліщицького району на Тернопільщині через конфлікт між єпископом і священиком у храмі побилися отці, одного з них госпіталізували.

— Священнослужителі церкви Різдва Христового, що в обласному центрі, по благословінню Архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона влаштували розбірки з настоятелем храму Успіння Пресвятої Богородиці села Винятинці отцем Іваном Бойком, — пишуть на офіційному порталі Тернопільської єпархії УАПЦ.

Прихожани сільської церкви стали на захист свого священнослужителя та зачинили перед єпископом двері до храму. Почалася штовханина, словесна перепалка. Владиці Тихону вдалося увійти всередину. Коли намагався перекричати людей, читаючи свій указ, почалася бійка.

Отець Іван Бойко опинився у стаціонарі зі струсом головного мозку та переломом ребер.

Правоохоронці проводять перевірку. Відкрили два кримінальні провадження. Одне — за нанесення легких тілесних ушкоджень, друге — за перешкоджання здійсненню релігійного обряду.

Зараз ви читаєте новину «Священики побилися під час богослужіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути