вівторок, 16 травня 2017 07:20

Священики не прийняли архієпископа, який бився в нічному клубі

Священики Української автокефальної православної церкви на Хмельниччині відмовилися визнавати архієпископа Мстислава Гука керівником своєї єпархії. Керувати нею його призначили 4 травня на синоді УАПЦ.

— Був задум, що там він має відремонтувати історичні приміщення, які належать церкві, — каже предстоятель автокефальної церкви митрополит Макарій. — Але якщо духовенство його не прийняло, то призначення скасовується. Владика Мстислав служитиме в іншому місті. Треба призначити його до котрогось із монастирів.

Мстислав Гук у вересні торік з іншими трьома священнослужителями розважався в тернопільському нічному клубі "Сіті". Відеокамери зняли, як батюшки п'ють алкоголь, танцюють із дівчатами та б'ються з відвідувачами. Після оприлюднення відео Мстислава направили на покаяння в монастир і відсторонили від проведення богослужінь. Митрополит Макарій вибачився за його поведінку.

Зараз ви читаєте новину «Священики не прийняли архієпископа, який бився в нічному клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути