вівторок, 06 грудня 2016 06:40

Суд відпустив злочинця, якого розшукують у 30 країнах

Октябрський районний суд Полтави не дав дозволу на арешт 33-річного Геннадія Капканова. Його підозрюють у кіберзлочинах у 30 країнах світу. Чотири роки тому оголосили в міжнародний розшук за створення шпигунського вірусу, який інфікував комп'ютери США та країн Європейського Союзу.

30 листопада в Полтаві Геннадія Капканова затримала поліція разом зі спецназом КОРД. Операцію проводили в будинку, де чоловік винаймав квартиру. Він відстрілювався і намагався втекти через балкон. Прокуратура подала клопотання до суду про затримання Капканова на 40 діб. Однак суддя Лариса Кулешова відмовила.

— Капканов є громадянином України. При тих злочинах, які він скоїв, українців не можна передавати іншим країнам, за законом. Тому немає необхідності тримати його під арештом, — пояснили у суді.

Після звільнення чоловік зник. Його оголосили в розшук за збройний опір працівникам поліції при затриманні.

Геннадія Капканова вважають лідером харківської злочинної кібер-групи "Аваланж". Розповсюджувала комп'ютерний вірус, який зчитував паролі користувачів і дані їхніх кредитних карток. Було заражено 500 тис. комп'ютерів у 180 країнах. ­Капканову інкримінують 1152 злочини. Він завдав збитків на 6 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив злочинця, якого розшукують у 30 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути