Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 01:30

Студенти розбили льодяну Ейфелеву вежу

Автор: фото: Олена ІВАНОВА
  На Театральну площу у Вінниці з’їжджалися охочі сфотографуватися біля льодяної Ейфелевої вежі
На Театральну площу у Вінниці з’їжджалися охочі сфотографуватися біля льодяної Ейфелевої вежі

Четверо 18-річних вінницьких студентів у ніч проти 10 січня знищили льодові скульптури в Центральному парку та Театральній площі Вінниці. Цю місцину називають Париж. Там поставили 3-метрову копію Ейфелевої вежі.

— Тільки приїхали з донькою подивитися на ту красу зблизька, сфотографуватись біля неї, а тут на тобі, — каже 31-річна вінничанка Олена Пащенко зранку 10 січня. — Єлі вспокоїла свою Настуню. Так розстроїлася бідна дитина. Ми ж не раз проїжджали, то бачили, яка та башня гарна світилась уночі. Хто ж знав, що знайдуться варвари і розвалять красу. Це ж скільки людського труда занапастили.

У понеділок трьом хлопцям присудили по 15 діб арешту, а дівчині — п'ять.

— Компанія була напідпитку, ось і похуліганили, — говорить начальник міського управління міліції Юрій Куций. — Затримали їх по гарячих слідах. Ейфелеву вежу вдень постійно охороняв патруль.

Встановили льодові скульптури напередодні Нового року.

— Біля них збиралося дуже багато людей, бажаючих сфотографуватись, — розповідає директор вінницького Центру концертних програм та фестивалей Максим Філанчук, 30 років. — Під Ейфелевою вежею встановили освітлення. Вона світилась ввечері.

Усі крижані скульптури для площі та Центрального парку замовляли в Києві.

— Там є фірма, яка займається льодом. У них є спеціальне обладнання для миттєвої заморозки. Якщо воду заморожувати поступово, то лід не буде прозорий, — продовжує Максим Валерійович. — А вони дають шокову кріотемпературу мінус 50 градусів. До того ж використовують харчовий лід. І він може навіть у приміщенні простояти півтори доби. Так що всі були впевнені, що наші скульптури спокійно витримають плюсову температуру, і достоять до кінця новорічних свят. А тут така прикрість.

Із Києва привезли льодові брили у спеціальних контейнерах. Ставили їх два столичних скульптора.

— Вони зібрали конструкцію і відшліфували деталі. У Центральному парку зробили ціле льодове містечко. Там були лебеді, зайчики, сім'я ескімосів, ялинки з замороженими справжніми іграшками та дощиком,  фігури з замороженими живими трояндами, — додає Філанчук. — А тепер і в парку всі скульптури повалені, і Ейфелевої вежі немає.

Зараз ви читаєте новину «Студенти розбили льодяну Ейфелеву вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути