Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 05:40

Штраф за парковку на місцях для інвалідів зріс учетверо

В Україні підвищили розмір штрафу за паркування автомобілів на місці для інвалідів. Становить від 1020 до 1700 грн. Таку ж суму стягуватимуть з організацій, які не облаштували паркувальні місця для людей з обмеженими можливостями.

Раніше штраф становив 450 грн.

— Правильно, що санкції посилюють, — говорить автомобільний юрист Володимир Караваєв. — Однак у цьому питанні важливіше проводити роз'яснювальну роботу з водіями, ніж сподіватися на штрафи. Бо громадяни часто навіть не усвідомлюють, наскільки важливо інвалідові стати саме на спеціально облаштоване місце. Щоб під'їхати на візку до машини й сісти в неї, таким людям потрібно набагато більше місця.

Паркомісця для людей з обмеженими можливостями мають розташовуватися ближче до входу в офіси, біля пандусів.

Паркуватися на місцях для інвалідів можуть особи, які мають документи, що засвідчують їхній статус. Також водії автомобілів, які привезли людину з обмеженими можливостями.

— У законі багато неточностей, — додає юрист. — Наприклад, водій підвіз інваліда й припаркувався на призначене місце. Пасажир відійшов. А до водія підходить поліція й вимагає засвідчити право стояти тут. Виходить, пасажир має лишати довідку про інвалідність у машині? Це абсурд. Поліцейським доведеться вірити слову водія. А цим можуть скористатися інші. Прикриватимуться, нібито привезли людину з обмеженими можливостями.

Зараз ви читаєте новину «Штраф за парковку на місцях для інвалідів зріс учетверо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути