вівторок, 22 лютого 2011 11:03

Стеля у торговому центрі обвалилася за 10 секунд

Столичний торгово-розважальний центр "Скай Молл" закрили на невизначений термін. Минулого четверга близько 14.00 там обвалилася стеля.

— Це сталося на другому поверсі. Людей було мало, — кажуть у прес-службі столичних рятувальників. — Площа обвалу 500 квадратних метрів.

Стеля впала на алеї, де розташовані невеликі магазини. Постраждали двоє продавщиць. Одну з багатьма рваними ранами доправили до лікарні. Друга від госпіталізації відмовилася.

Очевидці почули гуркіт, який тривав 5–10 с. Піднялася хмара пилу і потекла вода.

— Ми приїхали десь о 15.00. Фактично весь поверх залишився без стелі, — говорить 24-річна Ольга Закревська. — Біля магазину "Топ шоп" все це лежало на полу разом з металевими деталями. Деякі магазини, подалі від обвалу, були відкриті. Продавці телефонували керівництву і запитували, що робити. Відвідувачі спокійно ходили, дехто знімав на телефон. Потім менеджери заборонили фотографувати, а рятувальники попросили вийти із приміщення.

О 15.30 у четвер до торговельного центру підходять двоє хлопців і дівчина. Двері зачинені.

— Фільм, мабуть, знімають, — припускає один.

За кілька хвилин з'являється охоронець. Закурює. До нього підходить жінка років 45 із сином.

— Магазини закриті, — каже охоронець.

— Мені на другий поверх.

— Закриті всі, у нас тєхнічєска перерва.

За годину у "Скай Молл" намагалися зайти близько 30 людей. Охоронці про причини закриття кажуть: прорвало трубу.

Прокуратура Дніпровського району Києва порушила кримінальну справу про недотримання керівництвом будівельної компанії "Призма Бета" правил безпеки експлуатації приміщень.

— Головною причиною могла стати економія, — припускає 50-річний Роман Кравз, директор будівельної компанії "Каскад". — Економлять на конструкціях, на розрахунках, на проекті. Тому що зараз немає нормальних наглядів за будівництвом. Об'єкти здаються за хабарі. Сама структура побудови неправильна. А далі вже будівельні нюанси — чи кількість шурупів не порахували, чи робили не професіонали. Ніхто не атестує тих спеціалістів.

"Скай Молл" розташований на лівому березі Дніпра на просп. Генерала Ватутіна. Його відкрили торік 27 серпня. Загальна площа торгових залів 66 тис. кв. м. Є боулінг-клуб, кафе, фаст-фуди. Добудовували багатозальний кінотеатр і дитячий майданчик.

Зараз ви читаєте новину «Стеля у торговому центрі обвалилася за 10 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути