Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 00:41

Статистика не показує справжньої кількості інфікованих

— Цифри захворюваності в нас нижчі за справжню кількість інфікованих. Дані відрізняються у 8–10 разів. Справа не у фальсифікації, а в повільному виявленні хворих, — каже голова робочої групи із наслідків поширення коронавірусу в Україні при Національній академії наук Сергій Комісаренко, 76 років.

Багато людей переносять інфекцію без симптомів і це ускладнює діагностику. Для точнішого виявлення хвороби необхідні чутливіші тести й правильне їх застосування, додає Комісаренко:

— У статистику потрапляють люди із середнім і тяжким перебігом коронавірусу. Насправді заражених мільйони. Їхня кількість змінюватиметься, коли почнуть виявляти тих, хто переніс інфекцію на ногах.

У Європі для приватних і державних лікарень діє єдина база хворих на коронавірус. У нас немає закону, що дозволяв би розкривати інформацію про стан пацієнта. Над врегулюванням цієї ситуації держава працює останній місяць.

— Здоров'я пацієнта — його особиста справа, а не держави. За таким принципом працювали приватні лікарні, — говорить столичний пульмонолог Вікторія Малишко, 45 років. — Та зараз статистика Міністерства охорони здоров'я почала включати не тільки державні медзаклади, а й приватні клініки. Нинішні цифри вищі не через зростання кількості хворих, а внаслідок збільшення кола даних.

Останнього тижня в Україні в середньому тестують 12 людей на 100 тисяч населення.

Зараз ви читаєте новину «Статистика не показує справжньої кількості інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути