вівторок, 31 січня 2012 05:15

"Сплю в носках і спортивному костюмі"

— У грудні всі носили осіннє взуття. Мєхове ми даже не закупляли, — каже 27-річна Катерина, продавець "Салону взуття" біля столичного метро Політехнічний інститут. У неділю, 29 січня, там зо 20 покупців. Усі міряють зимове взуття. Знижки до 70%. — Учора 13 пар уґґі купили, хоч вони вже не модні. Хазяйка планувала їх у райцентрі за півціни розпродати.

На вітрині дев'ять пар зимових чобіт різних моделей. Ціни від 400 до 1300 грн.

— Неходові розміри осталися — 36-й і 41-й. Решту розкупили, як тільки мінус 5 стало. На каблуках брати не хочуть, бо слизько. Покупці вже на красу увагу не звертають. Просять тепле і зручне. Із замінника не купують, бо на морозі потріскається.

У чотирьох магазинах, в які заходимо, термобілизни немає.

— Ми нею не торгуємо, — продавець магазину "Бюстьє" розвішує на манекенах рожеві та білі бюстгальтери. — Хто ж знав, що так холодно буде. Учора троє покупців готові були купити, бо їдуть у гори на лижі. А при такому морозі 10 кофт і шуба не нагріють. Частіше стали купляти теплі носки і колготки, чоловічу білизну з подвійною підкладкою. Дівчата беруть майки. Я вчора, доки на роботу в маршрутці їхала, задубіла. Таке враження, що на підводі їдеш — звідусіль дує і температура в салоні, як на вулиці.

Киянка Ольга, 32 роки, просить поміряти бежеву піжаму. За суботу в магазині продали дев'ять таких комплектів.

— У грудні у квартирі задихалися, жарко було, — згадує Ольга. — На початку січня спати лягали з відкритим вікном на балконі. А тепер так холодно, що чоловік за 10 хвилин до сну кладе в ліжко дві грілки. Я сплю в носках і спортивному костюмі. Батареї ледь теплі. Мама у своїй хаті під Києвом живе. Котел не виключає другий тиждень. За січень, мабуть, гривень 400 за газ заплатить.

У столичному салоні "Шуби" біля метро Палац спорту знижки до 30%. Хутро продають від 5 тис. до 25 тис. грн.

— У грудні купували дві шуби на тиждень. Як холодно стало, за день п'ять пальт і дві шуби продаю. Директор спочатку зробив розпродажу до 50 відсотків, потім ціни попіднімав. Люди купують даже дорогий товар. Бо холодно стало.

Морожені фрукти продають за півціни

У супермаркеті "Фора" у Вишневому під столицею продають банани по 6 грн/кг. Вони чорно-зелені.

— Померзли на складі, — каже продавець-консультант Ірина Вікторівна. — Адміністратор сказав, щоб за півціни продавали, бо викинемо чотири ящики. Вони вкусні.

На Лук'янівському ринку продавці знизили ціни на апельсини і мандарини.

— Сьогодні все по 8 гривень за кіло, бо до понеділка не долежить. Удома діти їдять по кілограму щодня. Морожені — то не порчені. Їсти можна, але тримати нельзя. Як тільки розмерзаються, гниють. Але ми не сильно жаліємося. За день маємо тижневий виторг. Лимони і часник беруть кілограмами.

 

Зараз ви читаєте новину «"Сплю в носках і спортивному костюмі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути