вівторок, 20 грудня 2011 00:45

Сплячого чоловіка переїхала автівка

Край села Петракіївка Хорольського району Полтавщини автомобіль "Опель Вектра" наїхав на лежачого чоловіка. Він спав п'яний посеред траси.

— Це трапилося близької шостої вечора. Водій-пенсіонер переказував: тільки виїхав із-за повороту, засліпило очі світлом. На узбіччі стояла машина з включеними фарами. Не відразу помітив, на дорозі хтось лежить. За 15 метрів почав тормозити, все одно зачепив лежачого, — розповідає 26-річний Олександр Гречка з Державтоінспекції Хорольського районного відділу. — Той навіть не зрозумів, що сталося. Був дуже п'яний. Пенсіонер викликав "швидку" і ДАІ. Коли привезли потерпілого до лікарні, виявилося, в нього перелом стегна. Чоловік того не усвідомлював. Намагався вставати, просив курити, матюкався. Дали трубку — перевірити на алкоголь. Дути відмовлявся, ричав, що тверезий. Ледь упросили.

У постраждалого 31-річного Олександра Литовка у крові виявили 3,8 проміле алкоголю. Наркологи кажуть, він випив щонайменше 250-300 г горілки.

— Майже нічого не пам'ятаю. І дядька, який мене збив, не бачив. Соромно те згадувати, — говорить Олександр. Лежить на витяжці у Хорольській районній лікарні. — Працюю різноробочим на залізниці. Що не день новий об'єкт. По селах їздимо. Того дня після роботи зустрів знайомого. Холодно, сиро було. Випили трохи. Далі не пам'ятаю. Чи йшов, чи лежав не там, де треба — не знаю. Очнувся в лікарні. Нога болить. Перед Новим роком зроблять операцію. Вставлятимуть якусь пластину. Треба дві тисячі гривень. Мама і сестра збирають гроші. Лікарі кажуть, ходитиму.

Триває додаткова експертиза — з'ясовують, чи міг пенсіонер уникнути наїзду.

— За травмування людини на дорозі можна сісти у в'язницю. Але у цій аварії для водія є пом'якшувальні обставини — пішохід був нетверезим, — пояснює Сергій Антоненко з Полтавської обласної дорожньо-транспортної інспекції. — Лежачого на дорозі побачити важко. Років 10 тому сам ледь не попав у подібну ситуацію. Був сильний туман, на дорозі помітив два білі кульки. Хотів переїхати, але спрацювала інтуїція, спинився. Підходжу — серед дороги лежить п'яна дівчина у білих куртці й чоботях. Став піднімати, а вона кричить: чого ти тут їздиш.

Зараз ви читаєте новину «Сплячого чоловіка переїхала автівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути