Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2020 00:50

Сонячна електростанція обійшлася у 308 мільйонів

Сонячну електростанцію потужністю у 19,9 МВт запустили в Зеленодольській об'єднаній територіальній громаді на Дніпропетровщині. Має понад 58 тис. модулів і 112 інверторів — приладів, що здатні перетворювати отримувану енергію на струм.

У станцію вклали 308 млн грн українські інвестори. Її звели за п'ять місяців. Здатна обслуговувати 24 тис. домогосподарств.

— Електрика, яку споживає селище, може покриватися сонячною. Але безкоштовна не буде. Її пускають у загальну мережу. Реалізується за ціною, яку встановила держава, — каже менеджерка з енергетики Музиківської ОТГ на Херсонщині Марина Гажур, 26 років. — Екологічні активісти виступають за відновлювальну енергетику, бо від неї не страждає природа — ні сонце, ні вітер. Однак є нюанси. Наприклад, якщо масово покривати все сонячними електростанціями, то в нас може не вистачити землі. Вибиратимемо – вирощувати хліб або ставити СЕС. Їх не варто облаштовувати в кожному селі.

— Вплив зеленої енергетики стає потужнішим. Але таке добування має ваду — залежить від погоди. Коли вітер не дме, сонце не світить — немає електрики, — говорить президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар, 57 років. — Ніяка така енергетика не замінить у нашому балансі понад 50 відсотків атомної. Виробником струму на 56 відсотків, а то й 60 є атомна енергетика. Вона базова для України.

Маємо понад 70 великих електростанцій у країні.

Зараз ви читаєте новину «Сонячна електростанція обійшлася у 308 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути