вівторок, 19 червня 2012 07:00

Скульптуру з олівців робили понад вісім тисяч людей

Автор: фото: Андрій Шматов
  Киянка торкається олівців, які є частиною скульптури. Її показали в понеділок у столичному ботсаду імені Гришка. Стоятиме там до 2 липня
Киянка торкається олівців, які є частиною скульптури. Її показали в понеділок у столичному ботсаду імені Гришка. Стоятиме там до 2 липня

У понеділок у столичному Ботанічному саду ім. Гришка показали скульптуру, яку створили 8128 людей. Це стенд заввишки 3 м, стоїть поряд із входом. Всередині лілія та орнамент викладені простими олівцями. Робили її впродовж суботи й неділі всі відвідувачі ботанічного саду. Скульптуру занесли до Книги рекордів України.

— Спеціально замовляли олівці в Німеччині. Мають золотий кінчик, так гарніше виглядає, — пояснює 40-річний Ростислав Павліченко, голова правління Єврогазбанку. Він — ініціатор створення скульптури. — Ідея спільна, навіть не можу сказати кому належить. Вирішили дати можливість кожному хоч на мить відчути себе видатним скульптором. А лілію виклали, бо це символ нашого банку.

Близько 11.00 до скульптури підходить 64-річна Ольга Обіход. Уважно роздивляється стенд.

— Це що таке? Олівці? Дуже дорого виходить. Зараз модно з чогось безкоштовного робити — з пуху або сміття якогось, — каже Ольга Семенівна.

Поряд із скульптурою — фонтан. Мами з маленькими дітьми сидять навколо нього. Троє робітників знімають каналізаційний люк. До них підходить директор ботсаду Наталія Заіменко:

— У нас съемки, а мы будем насос сейчас ремонтировать. Потом, — каже робітникам.

Дві доби біля стенду чергували експерти з національного реєстру рекордів України.

— Унікальність скульптури в тому, що її робила така велика кількість людей. У рекорди Гіннеса потрапляли скульптури, де приймали участь 30, максимум 50 людей, — пояснює Віталій Зорін із Національного реєстру рекордів України.

Скульптура вийшла міжнародною. Окрім українців, олівці вставляли росіяни, білоруси, американці та шведи. Внизу стенду встановлять табличку з іменами та прізвищами всіх 8128 учасників рекорду. За два дні скульптуру накриють ковпаком з органічного скла. Подивитися на неї можна до 2 липня, доки на території ботсаду триває фестиваль "Київ скульптур проджект".

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру з олівців робили понад вісім тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути