пʼятниця, 19 жовтня 2018 05:06

Школярка допомогла затримати грабіжників

12 жовтня в місті Радехів на Львівщині 13-річна Тетяна Фридер допомогла поліції затримати двох грабіжників. Сфотографувала незнайомих на мобільний біля під'їзду свого дому, бо здалися підозрілими.

— Вперше їх бачила біля нашого дому. Видалися сумнівними, — розповідає Тетяна. — Якийсь час постояли біля під'їзду, а тоді пішли та подзвонили у двері сусіда. Його не було вдома й чоловіки знову повернулися на вулицю. Доки вони сиділи на лавці, я їх сфотографувала. Намагалася робити це обережно, щоб вони мене не помітили.

За деякий час грабіжникам вдалося пробратися у квартиру сусіда Тетяни.

— Не встигли вони нічого вкрасти, бо мені подзвонила Таня. Побіг додому, застав двох чоловіків у ­квартирі. Запитав, що вони роблять у мене вдома. Один із них сказав: "Мужик, я не маю часу". І повтікали, — розповідає сусід 39-річний Віталій Стефанів. — Побоявся бігти за ними. Думав, може мають зброю. Але взяв у Тані фотографії та пішов у поліцію.

Одного грабіжника правоохоронці затримали на Рівненщині під час крадіжки у квартирі. Розпізнали за фотографією, яку зробила дівчина. Другого злочинця ще шукають.

Обидва чоловіки вже мають судимості, кажуть у поліції.

Зараз ви читаєте новину «Школярка допомогла затримати грабіжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути