середа, 27 грудня 2017 06:41

"Школярі пропонували 100 доларів, аби проніс їм дві пляшки коньяку"

— Дитячі ранки в нас розписані від вересня, — каже 29-річний Богдан Нагорний, менеджер київського івент-агентства. Їхні актори виступають у садках і школах у ролі Дідів Морозів і Святих Миколаїв. Виступ коштує від 100 грн.

— Торік були в приватному дитсадку на околиці Києва, — пригадує Богдан. — Батьки скидалися по 100 доларів. Хотіли, щоб Дід Мороз приїхав на санях, але снігу не було. Домовилися, щоб заліз через вікно на другому поверсі. Малим цукерки привезли з ­Німеччини. Дівчатам роздавали ляльки "Монстер Хай" (коштують від 200 грн до 2,5 тис. грн. — ГПУ), хлопцям — конструктори "Лего Сіті" по 700 гривень. Чув, як деякі мами обурювалися: "Почему подарки такие дешевые?"

Для 10-річної Єви із Кончі-Заспи на Новий рік шукали живого білого поні й книжку "Гаррі Поттер" з автографом британської письменниці Джоан Роулінг. Тато-бізнесмен за свято для доньки готовий був платити гонорар із чотирма нулями. Дівчинка хотіла, щоб у костюмі Діда Мороза прийшов Потап або Дзідзьо. У неї вся кімната їхніми постерами завішана. Та в обох графіки були розписані.

Два роки тому у грудні розважали випускників елітної київської школи. Дітям по 15–16 років. На столах — запечене порося, гуска, салати з червоної риби та ікри, дитяче шампанське. Пропонували мені 100 доларів, щоб проніс їм дві пляшки коньяку. Відмовився. То вони бармена підкупили. Дав їм кальян, приготував алкогольні коктейлі. Добре, що вчасно помітили.

Двоє хлопців принесли наркотичні таблетки. Один устиг випити. Розвезло. Батькам телефонуємо — обоє поза зоною. Викликали "швидку". Доки чекали, тримали його попідруки. Відпросився в туалет. А сам дістав пістолет і вимагав продовження свята. Однокласники казали, що він уже приносив травматичну зброю на уроки.

Киянин 60-річний Володимир Левчук працює Дідом Морозом 20 років. Від 19 грудня перевдягається у святковий костюм до 10 разів на день. У новорічну ніч бере до 15 замовлень. Торік 30 грудня знепритомнів від перевтоми.

— Увесь день нічого не їв, — пояснює Володимир Левчук. — Незручно при гостях бороду скидати. А в ній нічого в рот не засунеш. Останнє замовлення мав на 20:00. Батьки школярів вирішили відзначити свято в лімузині. Довго петляли вулицями, запаморочилося в голові. Не могли привести мене до тями. Зупинили "швидку", що рухалася назустріч.

— Один бізнесмен щороку замовляє мене на день народження, 26 грудня, — каже Володимир Левчук. — Їдемо в дитячий будинок, у якому він виріс. Везе дітям подарунки, солодощі й одяг. Сам не вручає, не хоче піару. Бус із подарунками розвантажую з двома його охоронцями.

За виклик додому Володимир бере 600 грн. Проводить із дитиною 30 хв. Слухає вірші й пісні, фотографується, вручає подарунок, який приготували батьки.

— Більшість заможних дітей розбещені. Часом не раді ні мені, ні подарункам. Часто самотні, — говорить Володимир Іванович. — Є такі, що лізуть обіймати Діда Мороза. 7-річній дівчинці вручив домашній кінотеатр і метрову ляльку. А вона плаче, що не те замовляла. Принесла мені свої листи за попередні два роки. Просила, щоб повернув їй маму, яка померла від раку. Тато вдруге одружився. Мачуха до дитини не могла знайти підхід. Обіцяв їй, що принесу листа від мами. Разом із батьком написали листа, побризкали маминими парфумами: "Доченька, люблю тебя. Но должна лететь на небеса. Позволь, чтобы меня заменила тетя Таня". Дівчинка заплакала й обняла ­мачуху.

Зараз ви читаєте новину «"Школярі пропонували 100 доларів, аби проніс їм дві пляшки коньяку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути