Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2010 05:00

Школярі отруїлися запіканкою

У дитячу лікарню міста Євпаторія у Криму за три дні потрапили 67 школярів. Усі навчаються у 1–4-х класах місцевої школи N12. Вони отруїлися запіканкою. Їли її у шкільній їдальні.

Першу дитину госпіталізували 9 вересня опівночі. У школяра була сильна нудота. За добу привезли 62 пацієнти зі схожими симптомами. Останні четверо потрапили до лікарні у неділю. Медики встановили, що у всіх бактеріальна кишкова інфекція. Двох поклали у реанімацію, решту — у звичайні палати. Їхній стан оцінили як середньої тяжкості.

В Євпаторію терміново виїхав Сергій Риженко, головний санлікар України. Провину за інцидент покладає на працівників шкільної їдальні:

— Готуючи макаронник, не витримали температурний режим. Людське недбальство призвело до того, що стільки дітей перебувають у стаціонарі.

Для розслідування причин отруєння міська влада створила комісію. Уроки у початкових класах школи N12 скасували до 20 вересня. Кримська міліція порушила кримінальну справу.

Мікробіологи вивчають проби їжі, яку давали у навчальному закладі. Намагаються визначити причину масового отруєння. Збудників сальмонели, дизентерії та інших інфекційних захворювань не знайшли.

У понеділок школярів почали виписувати з лікарні.

Санепідемслужба Міністерства охорони здоров"я оголосила про намір протягом вересня–жовтня перевірити умови приготування їжі у всіх шкільних їдальнях України.

Зараз ви читаєте новину «Школярі отруїлися запіканкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути