пʼятниця, 09 лютого 2018 00:50

Школи закривають на карантин

На карантин закрили школи Рівного, Вінниці, Миколаєва, Житомира, Волині та Закарпаття. Учні пішли на вимушені канікули через зростання кількості хворих на грип. У Києві скасували заняття в 19 навчальних закладах.

— Повністю зупинили навчальний процес у трьох школах. Ще в 16 у 119 класах оголосили вимушені канікули, де число хворих становить більш як 20 відсотків. Найбільше учнів пропускають заняття через хворобу в школах Святошинського й Дарницького районів, — каже Микола Поворозник зі столичної міськадміністрації.

З осені 2017 року в Україні захворіли на грип майже 200 тис. осіб, третина з них — діти. Однак епідемічний поріг поки що не перетнула жодна з областей. Епідеміологи чекають пік захворювання наприкінці лютого — початку березня.

У цьому епідсезоні в Україну прийшов вірус групи А-H3N2. Загрозу також несуть віруси групи В.

— Смертельно небезпечний вірус H1N1, що належить до групи А, цього разу не буде активний, — розповідає Ольга Голубовська, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця. — До нього найбільш вразливі діти до 5 років, люди старші 65 років. Також особи з надмірною вагою, які страждають на серцево-судинні захворювання і астму.

Зараз ви читаєте новину «Школи закривають на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути