Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 00:35

Школярки напилися таблеток у туалеті

Дві семикласниці ліцею "Гармонія" в місті Боярка на Київщині випили по 40 таблеток препарату дротаверин 16 лютого. 13-річна померла, 12-річну врятували.

Ліки купили в аптеці поряд зі школою. Пили у вбиральні.

— Коли однолітки прийшли в туалет, одна зі школярок була непритомна, — розповідає Марія Дідковська-Бідюк з обласної поліції. — Другу дівчинку допитали. Сказала, в мережі тікток подивилася відео. Там говорилося: "Випий 40 таблеток дротаверину і побачиш, що буде".

Дівчата з благополучних родин і гарно вчилися, кажуть у школі. Проводять службове розслідування. Директорку Світлану Сушко відсторонили від посади. Правоохоронці розслідують справу за статтею про доведення до самогубства.

17 лютого в Умані Черкаської області дві восьмикласниці з різних класів випили по 10 таблеток дротаверину. Участь в інтернет-флешмобі заперечують.

— Кіберполіція простежила дзвінки дівчат, їхні соц­мережі. Версію про флешмоб відкинули, — каже Зоя Вовк з обласної поліції. — Одна з дівчат — проблемна. Не знаходить порозуміння в родині. Подруга також вважає, що в сім'ї не все добре. Вони хотіли привернути до себе увагу. Було там і нерозділене кохання.

Дротаверин — аналог препарату но-шпа. Продається без рецепта.

— Ініціюємо законопроєкти про заборону продажу ліків дітям до 14 років і про запровадження жорсткої адміністративної відповідальності за порушення норми, — говорить Михайло Радуцький, 52 роки, голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Мережу "Тікток" створила китайська корпорація "Байтденс" 2016 року. На сайті президента розмістили петицію про її заборону.

— Такі мережі — руйнівні й неконтрольовані, — каже Микола Кулеба, 48 років, уповноважений із прав дитини. — Власник тіктоку повинен не дозволяти розміщувати неприйнятні дописи.

Зараз ви читаєте новину «Школярки напилися таблеток у туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути