пʼятниця, 18 серпня 2017 06:00

Скажені лисиці кусають корів

У селі Верхній Дорожів Дрогобицького району на Львівщині зафіксували спалах сказу. На домашню худобу нападають інфіковані лисиці.

— Перший випадок стався з місяць тому. Корова йшла до водопою, а там спав заражений лис. Вкусив. Власники зразу ж звернулися до ветеринарів, але тварина померла. ­Почалася епідемія, — говорить сільський голова Богдан Дмитрів, 60 років. — Ветеринари зробили щеплення всім тваринам. Навіть котам. Але ситуація повторилася. Пару тижнів тому іншу корову вкусила лисиця на околиці села. Звіра забили палицями й відправили на аналіз до Львова. Там підтвердили сказ.

Почали виїжджати до пастухів і говорити, щоб не пили коров'яче молоко та не продавали іншим. Худобу, яка гинула від інфекції — палили. Люди відповідально поставилися до боротьби з проблемою. Усі зробили собі щеплення від сказу.

— Знаю, що у сусідки корова заразилася хворобою. Стала агресивною і постійно стрибала. Померла, — каже місцева жителька Ганна Хештак. — У моєї корови теж був контакт із зараженою худобою. Але вона вакцинована. Тому немає жодних симптомів.

Селу видали дозвіл на відстріл лисиць.

Близько 4 тис. свиней спалили у Теофіпольському районі Хмельницької області. 10 серпня у регіоні зафіксували спалах африканської чуми.

У райцентрі Теофіполь ветеринари обстежили 1131 домашнє господарство. Також 27 магазинів і 28 закладів харчування. При в'їзді до селища стоїть поліцейський пост. Там дезінфікують усі автомобілі, що виїжджають і чи заїжджають у населений пункт.

Зараз ви читаєте новину «Скажені лисиці кусають корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути