Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 06:04

"Сказали: якщо прийду на суд – то не проживу і півроку"

У четвер Київський райсуд Донецька закрив кримінальну справу проти 56-річного Гіві Немсадзе. Її розглядав особисто голова Володимир Баулін. Прохання припинити слухання надіслала Генеральна прокуратура.

Гіві Немсадзе вважали засновником однієї з найжорстокіших банд, яка вимагала гроші, катувала і вбивала людей. На сайті Інтерполу його досі називають лідером. Він у міжнародному розшуку. Протягом майже 20 років міліціонери ловили членів угруповання, забирали у них гранатомети, автомати, вибухівку. З 1991-го по 2002 рік, за даними Генпрокуратури, банда вбила 57 людей.

14 членів угруповання затримали 2006-го у Москві. Гіві оголосили у міжнародний розшук. Улітку цього року він сам здався. Пояснив, що бандою керував його брат Гурам, а він ховався, бо боявся політичних репресій з боку "помаранчевої" влади. Гурам помер від раку 2003 року.

— Гіві висунули звинувачення у приховуванні злочину, — каже Володимир Міненков з Донецької обласної прокуратури. — Максимальний термін покарання три роки. Але вже вийшов час давності — п"ять років. Тому прокуратура просить припинити справу.

Розгляд справи призначили на 11.00. Однак суддя розглянув її на 3 год. раніше без присутності потерпілих.

У суд прийшла потерпіла  Валентина Мешакова. У 1998 році вбили двох її синів.

— Усім командував Гіві, — каже вона. — Гурама тоді взагалі не було в Донецьку. Гіві сказав убити моїх синів, бо вони відмовились убивати. Мені казали, що якщо я прийду на суд – то мені не прожити і півроку.

Зараз ви читаєте новину «"Сказали: якщо прийду на суд – то не проживу і півроку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути