четвер, 21 жовтня 2010 03:13

"Сильна Україна" оголошує "Адмінресурсу — стоп!"

Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" розпочинає протоколювання випадків застосування адміністративного ресурсу на місцевих виборах.

— Ми відчуваємо тиск по всій Україні. У Луганській області нас намагаються не допустити до участі у виборах на підставі сумнівної відмови суду перереєструвати обласний осередок, — заявив лідер партії Сергій Тігіпко. — Це чисте політичне замовлення, ініційоване іншими політсилами. Тому ми починаємо акцію активного опору "Адмінресурсу — стоп!" Якщо не зупинити тиск, це може призвести до фальсифікації результатів місцевих виборів. І тоді країна потрапить у дуже складну ситуацію, коли після міжнародного визнання демократичності останніх виборів ми отримаємо погану оцінку. Це негативно вплине і на думку інвесторів щодо нас, і на наші європейські прагнення. А головне — підірве авторитет влади серед людей.

— Інструменти, які використовує влада, різноманітні — від зняття рекламних щитів і звинувачень у незаконній агітації до погроз нашим кандидатам і відмови в реєстрації з надуманих причин, — додає адвокат Олександра Павленко, керівник партійної експертної комісії з правових питань та судової реформи. — Тому закликаємо всі політичні сили та громадські організації підтримати нашу ініціативу протистояти тиску законними шляхами. У розділі на нашому партійному сайті за адресою adminresurs.silnaukraina.com кожен може дати належну оцінку фактам використання адміністративного ресурсу. За кожним порушенням буде поданий судовий позов. Про найбільш кричущі факти дізнаються міжнародні правозахисні організації.

Зараз ви читаєте новину «"Сильна Україна" оголошує "Адмінресурсу — стоп!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути