вівторок, 01 грудня 2009 07:17

Шевченко зіграв проти Медведєва

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Футболіст Андрій Шевченко і народний депутат від БЮТу Павло Костенко у оточенні школярів. Шевченко і колишній тенісист Андрій Медведєв грали у теніс на корті готелю поблизу Черкас 26 листопада
Футболіст Андрій Шевченко і народний депутат від БЮТу Павло Костенко у оточенні школярів. Шевченко і колишній тенісист Андрій Медведєв грали у теніс на корті готелю поблизу Черкас 26 листопада

У спорт-готелі біля Черкас 26 листопада зіграли партію в теніс 33-річний футболіст Андрій Шевченко і колишній тенісист Андрій Медведєв, 35 років. Медведєв давав майстер-клас дітям.

Близько 14.00 на одному з кортів Андрій Шевченко з киянкою Діаною Боголій, вихованкою школи-академії "Селена", грають проти пари нардепа Павла Костенка і Андрія Медведєва. В останнього мокра футболка. Корт огороджений високою сіткою, яку з усіх боків обліпили школярі.

— Хоч сказали чи пояснили, що тут буде, — каже Марина Макаренко, вчителька із сьомої школи Черкас. — Вони грають — ми тупо дивимося. Приїхали по три класи сьомих і восьмих. І ще з 17-ї школи привезли. Учні зраділи, як дізналися, що буде Шевченко. Побачити живого, хоч і через сітку — це для них таке!

Діти регочуть, якщо Шевченко чи Медведєв невдало подають. Спортсмени усміхаються. Якщо гра вдається, кричать "ура", аплодують. Футболіста фотографують на мобільні. Гру на відеокамеру знімає колишній міський голова Черкас Анатолій Волошин.

— Мій малий тут займається, — каже він. — Теж Анатолій, йому 9 років. Думаю, приїзд Шевченка і Медведєва для сина — шок. Ще не знає, що Андрій Шевченко підписав йому м"яч.

Гра закінчується з рахунком 7:7. До Шевченка підбігають троє 10-річних хлопців, просять автограф. Щойно він бере ручку, решта дітей піднімає сітку й біжить до футболіста.

— Ні, не буду, — зводить догори схрещені руки Андрій, намагається вийти. Павло Костенко передає йому пачки абонентських квитків на льодовий каток, аби роздав. Андрій передає їх тренерам, швидко виходить. Діти розгубилися.

— Да, вопрос не простой — выбирать между Шевченком и билетами, — жартують батьки.

Більшість дітей залишається, аби взяти квитки. Кілька десятків біжать за футболістом, намагаються взяти автограф. Декому це вдається.

— Показовий урок у Черкасах мені запропонував провести Костенко, — каже Медведєв. — У "Селені" займаються, може, майбутні чемпіони. Через бізнес я трохи закинув спорт. Але наступного року займуся виключно тенісом, щоб виступити на чемпіонаті світу. З Шевченком нас пов"язує не лише теніс. Граємо у гольф, футбол.

— Ми давно дружимо, — каже Шевченко. В цей час за вікнами ресторану діти скандують "Шевченко! Шевченко!".

О 15.10 Андрій Шевченко відлітає вертольотом до Києва. Медведєв з 16.00 до 19.00 дає школярам майстер-клас.

— Ставали по зросту, подавали. Медведєв дивився, хто як грає. Для нас це велика радість. Тепер ще більше хочу стати таким, як він, — каже Анатолій Волошин.

На початку грудня депутат Павло Костенко обіцяє привезти в "Селену" щонайменше п"ять олімпійських чемпіонів. Братів Кличків — теж.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко зіграв проти Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути