пʼятниця, 19 червня 2009 07:29

Шестирічний Дмитро повідомив про бомбу в дитсадку

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

12 червня о 10.50 задзвонив телефон у житомирському дитячому садку N51 "Дзвіночок". Слухавку підняла працівниця пральні Наталія.

— У вашому садіку бомбу заклали! — пролунав дитячий голос.

— Ми евакуювали дітей, перевели їх у 61-й дитсадок неподалік. Сказали дітям, що йдемо на екскурсію. Про бомбу їм нічого не говорили. Приїхали міліція та рятувальники, — згадує Тетяна Бас, 46 років, завідувач дитсадка N51.

Рятувальники слідкували за пожежною безпекою навколо будівлі, а міліцейські сапери шукали вибухівку. З"ясували, що в приміщенні немає нічого небезпечного. Правоохоронці вирахували номер телефону, звідки повідомили про бомбу. Слідчі кажуть, у дитсадок телефонував 6-річний Дмитро — син 25-річної Світлани, помічника вихователя цього дитсадка.

— Хлопчик із дідусем був удома. Дід вийшов купити ягід. Мабуть, малий засумував за мамою, тому й подзвонив, — припускає Тетяна Бас.

Матері Дмитра за фальшиву тривогу загрожує штраф 20 тис. грн. Світлана заробляє щомісяця 700 грн.

— Як маму я її розумію. Але не можна лишати дітей без нагляду. Їм треба пояснити, як поводитися. Звільняти Світлану наміру не маю, — каже завідувачка.

У дворі дитсадка 24-річна Наталія Панасенко тримає на руках доньку 2-річну Вікторію. Того дня, 12 червня, вона хотіла занести заяву, щоб дитину взяли у "Дзвіночок".

— Працюю на пошті, через дорогу звідси. Побачила біля садка багато машин і людей. Сказали мені про бомбу. То я й не пішла, сьогодні вирішила питання, — говорить Наталія.

З її слів, увесь тамтешній житловий масив знає, що "Дзвіночок" "замінував" хлопчик.

Дитсадок N51 розташований у Житомирі на вул. Вокзальній. До нього ходять 53 дитини. За перебування в ясельній групі батьки платять щодня по 3,50 грн, а в групі садочка — по 4,50.

Зараз ви читаєте новину «Шестирічний Дмитро повідомив про бомбу в дитсадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути