вівторок, 26 лютого 2019 06:35

Шестикласник виграв 37 олімпіад за 65 днів

Киянин 11-річний Андрій Куделя за 65 днів виграв 37 шкільних он-лайн олімпіад. Навчається у 6-А класі гімназії №86 "Консул". Побив національний рекорд.

— Ідея брати участь в олімпіадах виникла спонтанно, — каже Андрій Куделя. — Я знайшов сайт з он-лайн олімпіадами. Вирішив пройти одну заради інтересу, а потім усі, які там були. Особливо не готувався. Найскладніша була олімпіада з математики.

У 12 місяців Андрій знав абетку, у 4 роки — читав книжки, у 5 — писав власні й робив ілюстрації до них. До друку готують його книжку з авторськими малюнками "Незнайомці, або Як уникнути халепи".

Хлопець займається настільним тенісом і айкідо. Веде відеоблог на "Ютюбі". Має 2 тис. підписників. Мріє стати кінорежисером.

— Насправді в Україні є багато розумних дітей, — каже Лана Вєтрова з Національного реєстру рекордів. — Однак ми приймаємо лише ті заявки на рекорди, про які нам повідомляють. Інший наш рекордсмен — харків'янин Деоніс Ткемаладзе. За 11 років навчання не пропустив жодного уроку.

Зараз ви читаєте новину «Шестикласник виграв 37 олімпіад за 65 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути