вівторок, 27 липня 2010 08:38

Сергій Стеля вивів сусіда із палаючої квартири

Житель Запоріжжя Сергій Стеля, 29 років, врятував 9-річного Антона Хижняка під час пожежі. Вони живуть близько на просп. Радянському в Хортицькому спальному районі міста.

Вранці 21 липня Сергій прогулювався у дворі свого будинку. Почув крик людей. На балконі 7-го поверху сусідньої багатоповерхівки N56 побачив дим. Це була квар тира його знайомого. Він попросив Сергія допомогти винести речі. Вогонь почав переходити на сусідні балкони.

— Когда выносил вещи, услышал сквозь потолок детский крик, — розповідає Сергій Стеля. — Через балкон з квартири товариша переліз на 8-й поверх. Житло було задимлене. Вже горіла віконна рама між кімнатою і балконом. Розбив вікно, зайшов усередину. Хлопчик плакав у ванній. Я схопив його на руки, відкрив вхідні двері. Віддав малого рятувальникам, які вже бігли до нас.

Від вогню постраждали шість квартир — на 7-му, 8-му та 9-му поверхах.

— Пожежу гасили 17 рятувальників. Хлопчика госпіталізували до міської дитячої лікарні. Він отруївся димом. Експерти вважають, займання сталося через дитячі пустощі. Триває слідство, — розповідає "ГПУ" Юлія Баришева, 38 років, із прес-служби Запорізького управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Стеля вивів сусіда із палаючої квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути