пʼятниця, 27 січня 2017 06:45

Селяни створили власний жек

Житлово-експлуатаційну контору відкрили в селі Тиманівка Тульчинського району на Він­ниччині. На баланс жеку передали сільські трактори. Працюють шестеро різноробів і водій.

— Хотіли вирішити проблему зі сміттям. Бо люди викидають непотріб у яри й під забори, складають за городами. Переговорив із депутатами, що треба створити комунальне господарство. Вони уклали договори з потрібними людьми. Тепер кожен житель платить по 12 гривень за вивезення сміття. Збираємо його машиною, — говорить виконувач обов'язків старости села 32-річний Сергій Урсуленко. — Працівникам жеку роботи вистачить. Зараз посипають дороги, бо слизько. Хочу ще створити будівельну бригаду, аби дивилися за господарськими будівлями в селі. Бо може десь треба побілити, пофарбувати чи зробити косметичний ремонт. Проводимо водогін. Після перших морозів у багатьох людей крани позривало в колодязях. То хлопці їм безкош­товно полагодили.

За самовільне вивезення відходів у селі встановили штраф у 1360 грн. Зловили чоловіка, який вивозив трактором будівельне сміття.

У Тиманівці живуть майже 2 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Селяни створили власний жек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути