Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 05:11

Із дороги злетів пасажирський автобус

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.zik.ua
  Сильні затори спричинив снігопад на дорогах Закарпатської області. На трасі поблизу райцентру Воловець 4 грудня стояли десятки вантажівок, автобусів і легкових автомобілів. Частину транспорту рятувальники діставали із заметів
Сильні затори спричинив снігопад на дорогах Закарпатської області. На трасі поблизу райцентру Воловець 4 грудня стояли десятки вантажівок, автобусів і легкових автомобілів. Частину транспорту рятувальники діставали із заметів

Негода спричинила кілометрові затори

— Чим маю до роботи добиратися? Сніг випав і Львів став. До диспетчера додзвонитися неможливо, — каже львів'янка 42-річна Тетяна. Вранці 4 грудня стоїть на зупинці. На трамвай чекає майже 30 хв. По всьому місту затори. Транспорт ходить з великими перебоями й затримками.

2–3 грудня в Західній Україні пройшли сильні снігопади. Найбільше снігу випало на Закарпатті. Там утворилися метрові кучугури. У Львівській, Волинській, Рівненській і Тернопільській областях сніг обривав електропроводи. На дорогах — ожеледиця.

Негоду спричинив Балтійський циклон, що дістався заходу країни, кажуть синоптики.

Частина маршруток у Львові після снігопаду не вийшли в рейси. Автобуси курсували перевантажені.

— Часто сюди приїжджаю у відпустку. Але таким Львів ніколи не бачив. На зупинках апокаліпсис. Стоять по 50–60 людей, — говорить турист із Харкова Олексій Мальченко, 29 років. — До центру міста з готелю йшов пішки півтори години. Не побачив комунальної техніки, що розгрібала б замети.

3 грудня в місті відбувався футбольний поєдинок української прем'єр-ліги між місцевими "Карпатами" й донецьким "Олімпіком". Через завірюху суддя припинив гру після першого тайму за рахунку 1:1. Матч дограють в інший день.

У Львівській області снігопад знеструмив майже 90 населених пунктів. На ранок 4 грудня тривали відновлювальні роботи. Сніг із доріг прибирали 139 одиниць техніки. Із заметів рятувальники дістали 58 автомобілів.

У селі Рудники Миколаївського району на Львівщині з дороги злетів пасажирський автобус. Віз учасників колективу "Галицький хор". 10 людей отримали травми.

4 грудня поблизу райцентру Воловець Закарпатської області снігопад спричинив затор із десятків вантажівок, мікроавтобусів і легкових автомобілів. Рятувальники витягали із заметів машини, що застряли на перевалах Воловецького району. Рух там повністю паралізований.

Майже 20 населених пунктів регіону залишилися без електрики. Також з гір може зійти лавина.

У решті областей України снігу не було. На вихідних ішов дощ, подекуди з мокрим снігом. Температура залишалася плюсова.

Зараз ви читаєте новину «Із дороги злетів пасажирський автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути