вівторок, 02 жовтня 2018 05:35

Руслан Теліпський 28 днів йшов до могили Кобзаря

Волонтер 35-річний Руслан Теліпський із Луцька здійснив паломництво до могили Тараса Шевченка в Каневі Черкаської області. Йшов 800 км протягом 28 днів. Назвав ходу "Тарасів дороговказ".

— Пройшов сім областей. Стартував 24 серпня з прифронтового Слов'янська. Присвятив цю мандрівку подіям в Україні, — розповідає Руслан. — Так вшановую полеглих Героїв Майдану та бійців Небесного легіону, а також дякую за мирне небо захисникам ООС і ветеранам АТО. Вболіваю за духовне зміцнення кремлівських бранців, що борються за волю.

Запрошував усіх охочих приєднатися до мене. Михайлівська школа на Драбівщині Черкаської області в повному складі символічно рушила в напрямку Канева. Дійшли до погруддя Кобзаря у своєму населеному пункті. У багатьох селах і містах також молодь приєднувалася. Я йшов майже без грошей і харчів, ночував у друзів, знайомих або небайдужих. У багатьох містах і селах мене зустрічали місцеві активісти, школярі, чиновники. Я ніс прапор України й на це подорожні реагували позитивно. Вигукували "Слава Україні! Героям слава!". У Варві Чернігівської області влаштували урочисту зустріч. У Каневі зустрічали студенти. Із ними пройшов останні кілометри, розмовляючи та співаючи українських пісень.

Перше таке паломництво Руслан здійснив 10 років тому. Тоді пройшов від Луцька до Тарасової Гори територією дев'яти областей. Подорож протяжністю понад 1 тис. км тривала 34 дні.

Чоловік колекціонує світлини постаментів Кобзаря. Уже має 1300 фото з 30 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Теліпський 28 днів йшов до могили Кобзаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути