вівторок, 10 квітня 2012 07:15

Розв'язку Азарова побудували за півтора року

 

5 квітня об 11.45 на відкриття естакади на розі Дніпровського узвозу й Набережного шосе біля Києво-Печерської лаври у столиці приїжджає чорним "мерседесом" із трьома ченцями митрополит Павло, 50 років. Паркується неподалік споруди та йде до початку розв'язки.

На в'їзді стоять у спецівках та касках 25 будівельників. Під час урочистостей декого з них мають нагородити іменними грамотами та годинниками. Усі чекають на керівника міської держадміністрації Олександра Попова.

— Дуже вдячні за допомогу прем'єр-міністру Миколі Азарову. Це була його ідея, він ініціював цей проект і вів його до кінця, — каже 51-річний Олександр Попов, відкриваючи розв'язку. На ньому синій піджак та червона краватка. На чолі краплі поту. Надворі +18°C.

Доки Попов говорить, неподалік гучно дирчить і розгортає землю гусеничний трактор. Двоє чоловіків у краватках просять робітників вимкнути двигун.

361-метрову розв'язку побудували за півтора року, витратили 175 млн грн. Ходять чутки, її звели, аби скоротити шлях урядовцям і депутатам від елітного поселення Конча-Заспа до Кабміну й Верховної Ради. Від естакади, якщо немає заторів, можна за кілька хвилин доїхати до вул. Грушевського, на якій розташовані уряд і парламент.

Митрополит Павло УПЦ Московського патріархату освячує споруду. Автівки, що прямують набережною, сигналять йому.

Неподалік двоє чоловіків у оранжевих спецівках граблями розбивають грудки землі. Ділянки, де вже посіяли траву, накриті мішковиною.

— Здесь построили за полтора года, а там 10 лет не могут закончить, — показує робітник років 50 на недобудований Подільський міст. — Тут все делалось скоро. Материалы самые лучшие, задержек с деньгами не было. Теперь депутатские "мерсы" не будут стоять в пробках.

Територію навколо розв'язки ще два тижні озеленюватимуть. Унизу досі стоять два крани та вагончики будівельників.

— Естакада збільшить пропускну спроможність столичного Набережного шосе. Вона 100 років простоїть, — каже Олександр Передерій, голова дільниці будівництва.

На розв'язку заборонений в'їзд вантажівкам із 6.00 до 22.00, також є щоденна профілактика з 17.00 до 20.00, коли дорогу перекриватимуть.

— Эстакада позволила убрать светофор на пересечении Набережки и Днепровского спуска, который создавал пробки. Теперь, если ехать от моста Патона в центр, прямо заезжаем на нее, — пояснює Іван Шестов, 55 років, водій із 20-річим стажем.

 

10

разів митрополит Павло УПЦ Московського патріархату називав ім'я голови Київської держадміністрації Олександра Попова, коли освячував естакаду на розі Дніпровського узвозу і Набережного шосе в Києві.

 

Зараз ви читаєте новину «Розв'язку Азарова побудували за півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути