вівторок, 15 травня 2007 07:10

Розбили колони храму в Херсонесі

Невідомі перекинули чотири мармурових колони середньовічного храму Базиліка у базиліці. Він розташований на території Національного археологічного заповідника Херсонес Таврійський у Севастополі. 988 року там приймав хрещення князь Володимир.

— Хулігани працювали вночі. Колони, які впали, розкололися надвоє, — кажуть правоохоронці. — Пошкоджена також мозаїчна підлога храму. Зараз співробітники музею відновлюють зруйноване та підраховують збитки.

На перекинутих колонах вибиті зображення хреста. Міліціонери припускають, що це могли зробити сатаністи або інші противники християнства.

— Це вже не перший випадок вандалізму в храмі, — твердить 68-річний директор музею Леонід Марченко. — А грошей на охорону пам"яток культури після численних крадіжок не вистачає.

Торік у Херсонесі знайшли ранньохристиянські гробниці. Через відсутність коштів на охорону їх довелося закопати до кращих часів.

У фондах Національного заповідника "Херсонес Таврійський" зберігається близько 200 тис. знахідок. Виставкових приміщень не вистачає. Тому відвідувачі можуть побачити лише 10 відсотків експонатів.

Археологічний музей, що згодом перетворився на заповідник, заснували в Херсонесі в 1892 році. За площею він займає близько 500 га.

Зараз ви читаєте новину «Розбили колони храму в Херсонесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути