вівторок, 27 лютого 2018 07:40

Російський "Сбербанк" купив два українські готелі

Два одеські готелі на березі Чорного моря купило українське представництво російського "Сбербанка". Дозвіл надав Антимонопольний комітет України.

Нерухомість належала колишньому "регіоналу", нардепові Леоніду Клімову, 64 роки. Є власником одеського футбольного клубу "Чорноморець", володів збанкрутілим банком "Імекс". Брав кредити в росіян під заставу майна. Тепер повертає борги, але через українські санкції не міг продати представникам РФ нерухомість напряму, кажуть економісти.

— Немає чіткої політики держави щодо присутності російського капіталу в Україні, — говорить економіст Олексій Кущ, 43 роки. — Мали розробити законодавчу базу ще 2014 року, але нічого не зробили. Лишили простір для підкилимних домовленостей. Із дочірніми банками також не все врегульовано. Нині є заборони на вивід капіталу, дію кореспондентських рахунків, на розподіл і виплату дивідендів.

Готелі дочірній "Сбербанк" не зможе перевести в російську власність без згоди Антимонопольного комітету. Росіяни не діятимуть прямо і шукатимуть спосіб обійти українські заборони. Наприклад, створять нову й "чисту" структуру в Нідерландах і передадуть їй управління готелями. В Україні багато фірм мають кінцевого власника-росіянина.

Зараз ви читаєте новину «Російський "Сбербанк" купив два українські готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути