Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 00:45

Росіян впускатимуть за біометричними паспортами

Громадян Росії впускатимуть на територію України лише за наявності біометричного паспорта. Додатково перевірятимуть відбитки пальців або сітківку ока.

— Нові правила перетину кордону росіянами запровадимо протягом липня. Зараз прикордонники прораховують технічні деталі та обладнання, — каже Олександр Турчинов, 53 роки, голова Ради національної безпеки і оборони. — При перетині кордону в кожного росіянина зніматимуть відбитки пальців або робитимуть скан сітківки ока. Це потрібно, аби завадити проникненню до нашої країни агентів російської розвідки та диверсантів. Уряд уже виділив кошти на розробку механізму.

За перші п'ять місяців 2017-го з України до Росії виїхали понад 2 млн осіб. Близько 2 млн в'їхали з Росії в Україну. Із січня по травень відмовили у в'їзді 1471 громадянину РФ.

— Наша мета — закрити кордон. Але щоб це був не політичний заклик, а реальне закриття. І щоб це не зашкодило українцям, — говорить міністр закордонних справ Павло Клімкін, 49 років.

У разі зміни Україною правил в'їзду Росія введе візовий режим для українців, заявили в міністерстві закордонних справ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росіян впускатимуть за біометричними паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути