середа, 19 квітня 2017 05:46

Роман Сущенко надіслав рідним листа

Родичі українського журналіста 47-річного Романа Сущенка, незаконно арештованого в Москві, отримали від нього листа. Датований 28 січня.

"Я живий і здоровий, — зачитує уривки з листа батько Володимир Полікарпович. — Очевидно, ви мене бачили по телебаченню на засіданні Лефортовського суду. Я в нормальній фізичній і психічній формі. Не хвилюйтеся і не займайтеся самоїдством, що не можете допомогти. Неважливо тепер, чиї гріхи я тут спокутую — свої чи чужі. І через яку заразу опинився тут. Головне, що не піддаюся на шантаж, погрози, обіцянки".

Фізичного насилля до нього не застосовують, пише ­Сущенко. До психологічного пристосувався. Хоча був ­шалений тиск. Найпотрібніше замовляє через консула й адвоката.

"У вас уже весна, скоро гайнете на дачу. Залиште мені кілька штук огурчиків, помідорчиків, редисочки. Зарезервуйте українського сальця й чорного хлібця", — пише Сущенко.

30 вересня 2016 року паризького кореспондента українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенка затримали в Москві. Прибув туди у приватних справах. У ФСБ заявили, що він — працівник Головного управління розвідки Міноборони України. Звинуватили у шпигунстві. У розвідці цю заяву назвали неправдивою.

1 жовтня Лефортовський суд Москви арештував Сущенка на два місяці. Потім арешт продовжили до 30 квітня. Утримують його у СІЗО "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «Роман Сущенко надіслав рідним листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути