четвер, 30 грудня 2010 03:15

Ролик про вінок та Януковича подивилися мільйон разів

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Вітер так шарпнув вінок, що він упав на Віктора Януковича
Вітер так шарпнув вінок, що він упав на Віктора Януковича

17 травня на президента Віктора Януковича впав вінок. Це сталося у столичному парку Слави, коли Янукович та російський президент Дмитро Медведєв покладали вінки до пам'ятника Невідомому солдату.

У Києві був шквальний вітер, град та злива. Янукович і Медведєв підійшли до пам'ятника. На металевих опорах встановили два вінки. Президенти поправили стрічки, відступили на крок і схилилися у шанобливому поклоні. Завмерли на кілька секунд. За мить вітер так шарпнув вінок Януковича, що той упав на голову гаранта. Главі держави допомогли двоє охоронців. Вінок Медведєва притримали помічники.

Цю подію знімали кілька телеканалів. Прес-служба Адміністрації президента попросила не оприлюднювати запис. Але того ж дня його виклали в інтернеті. За перші три дні відео подивилися понад мільйон людей.

— Люди втомилися жартувати про шапки Януковича або яйце, яким поцілили в нього. Знайшовся новий привід, — каже автор проектів "Веселі яйця" та "Операція проФФесор", 46-річний Дмитро Чекалкін зі студії "Дива Продакшн". — Це було б смішно, якби не було так сумно. Сміються, щоб не заплакати. Іронія — рятівний круг для людей. Бо те, що стає смішним, уже не може бути страшним. Верховний головнокомандувач — це людина, яка, за законом, не може служити в армії. Його звинувачували у найбільших крадіжках і махінаціях із державним майном. Наприклад, вивів у приватну власність 130 гектарів заповідного Межигір'я.

У російському інтернеті відеозапис із вінком знайти було складніше. Пошукові програми не виявляли його за ключовими словами.

В українському інтернеті тему обговорювали близько місяця. З'явилося інтерв'ю з вінком та 3-хвилинний фільм "Звіяні вітром" від "95 кварталу". Януковича зіграв Юрій Корявченков "Юзік", а Медведєва — Сергій Казанін "Степан". За сюжетом вони під сильним вітром уклоняються перед пам'ятником і вінок Януковича падає на нього. Вирішують зробити другу спробу, але все повторюється. Степан-Медведєв дзвонить Путіну та зі сміхом розповідає про це. Вінок освячують, на Юзіка-Януковича вдягають каску, але все марно — вінок знову й знову падає. Під кінець усіх героїв накриває гігантський вінок.

— Зняли пародію, що нагадує фільми Чапліна, — каже 32-річний Володимир Зеленський із "95 кварталу". — Усі зрозуміли, яку подію ми обіграли. І все це викликало сміх. Пояснити, чому саме це смішно — неможливо. На мене, наприклад, раз десять птічки гадили. Й друзі завжди сміялися, хоча подія не дуже смішна.

У Віктора Януковича хороше почуття гумору. Нам доводилося виступати перед ним. Він реготав. І не тільки він. Виступали перед Ющенком, Кучмою, Тимошенко, Медведєвим, Путіним. Гумор був різний — політичний і побутовий.

— Якби Янукович не сприймав гумору, то хлопцям із "95 кварталу", які не завжди по-доброму жартують про нього, мабуть було б не дуже добре, — говорить "регіонал" 67-річний Олександр Стоян. — Янукович любить позитивні, веселі анекдоти. Але не можу сказати, що він великий їх шанувальник. Він із більшим задоволенням поспіває пісень чи послухає гарну музику. У неформальній обстановці ніколи не виділяє себе, душевна людина.

Зараз ви читаєте новину «Ролик про вінок та Януковича подивилися мільйон разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути