вівторок, 18 грудня 2012 05:15

Родину судді вирізали у День працівників суду

15 грудня, у День працівників суду, в Харкові вбили суддю Володимира Трофимова, його дружину, сина і невістку. Усім чотирьом відрізали голови й забрали із собою.

— Это не просто зверство, а черти-что. Только люди с больной психикой способны на такое, — говорять уранці 16 грудня мешканці старої 4-поверхівки на Московському проспекті, 85. Тут, у трикімнатній квартирі №11 на другому поверсі, мешкали 58-річний Володимир Трофимов, його дружина 59-річна Ірина Костянтинівна, син 29-річний Сергій і невістка Марія, 28 років. — У нас все в шоке. Трофимовы были очень тихими, интеллигентными людьми.

Володимир Сергійович понад 30 років був суддею Фрунзенського райсуду Харкова, до 2007-го очолював його. Дружина — на пенсії, син працював удома програмістом, невістка перебивалася випадковими заробітками. 15 грудня родина відзначала День працівників суду. До них прийшов син Ірини Костянтинівни від першого шлюбу, хотів привітати вітчима зі святом. Він і виявив тіла.

— 15 числа где-то в семь часов утра Ирина Константиновна выгуливала собаку, — каже сусідка загиблих 61-річна Галина Приходько. — После этого их не видели. Милиция приехала после обеда. Никого не впускали и не выпускали. Несколько мужчин из нашего подъезда ходили с милиционерами смотреть туда. Выскакивали как ошпаренные. Говорят, зрелище еще то.

Судмедексперти встановили, що родина загинула між 8.30 і 10.30. Сергієві Трофимову відсікали голову, коли той був іще живий. Решті — вже мертвими.

"Специально рубали Сергея живьем, чтобы напугать отца, — діляться харків'яни на міському форумі. — Наверное, хотели, чтобы отдал свою коллекцию. Он хранил все в тайниках и сейфах".

Суддя збирав старовинні монети, марки та статуетки. Колекцію отримав у спадок від батька. Зберігав її вдома, поповнював.

До Харкова виїхали міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, генеральний прокурор Віктор Пшонка і голова Служби безпеки Ігор Калінін.

— Слідство відпрацьовує три версії вбивства, — розказує Віктор Пшонка. — Перша — професійна діяльність, друга — вбивство заради майна, третя — замовне.

Міліціонери говорять, що злочинець був не сам. Слідів зламування на дверях квартири не виявили.

— Людей обезголовлювали мечем або шаблею, причому дуже гострою, — розповідає Віталій Захарченко. — Голови відсікали одним ударом.  Там же у квартирі їх поклали у поліетиленовий пакет і забрали.

Підтверджує, що вбитий був нумізмат, відомий за межами України.

— Перевіряємо, що зникло з колекції, опитуємо тих, хто знав, що в ній було, — додає урядовець. — Деякі речі таки зникли.

У Єдиному реєстрі суддівських рішень зазначено, що останній вирок Трофимов виніс 12 грудня — у справі про стягнення аліментів. Доти розглядав справи примусового стягнення коштів на користь банку, земельні питання стосовно побудови гаража, про розірвання шлюбу. З 2007 року здійснив близько трьох тисяч присудів.

Батьки Володимира Трофимова живуть у сусідньому будинку.

— Батькові 90 років, мамі — 86, — говорить голова Апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков. — Міліціонери спочатку не казали їм про загибель всієї родини. Зараз із ними працюють психологи.

— Трофимовы никогда не шиковали, — ділиться сусідка Галина Приходько. — Машины не было, одевались скромно. Обстановка в квартире тоже обычная, никаких евроремонтов. С соседями не конфликтовали.

Колеги Володимира Трофимова кажуть, що суддя був затятий колекціонер. На всьому заощаджував, кошти вкладав у своє захоплення.

Сергій Трофимов 16 грудня мав відзначати 30-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Родину судді вирізали у День працівників суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути