пʼятниця, 19 жовтня 2018 07:45

Робот Софія зависла на відповіді про корупцію

Автор: REUTERS
  Людиноподібного робота Софію вперше привезли в Україну. Її створили три роки тому в гонконгській компанії ”Гансон Роботікс”. Уміє підтримувати нескладні бесіди з людьми
Людиноподібного робота Софію вперше привезли в Україну. Її створили три роки тому в гонконгській компанії ”Гансон Роботікс”. Уміє підтримувати нескладні бесіди з людьми

— Прийшов навчитися чогось нового. Найбільше чекаю Шварценеґґера. Думаю, багато розповість про розвиток бізнесу. Він говоритиме після робота Софії, — каже підприємець Ігор Мотайло, 29 років. Тримає картонний стакан із чаєм. Стоїть біля входу до столичного Палацу спорту.

О 16:00 у суботу, 13 жовтня, там людно. Почався форум "Олерум форум ван" про людину й технології. Квитки на нього коштували від 2,5 тис. грн до 112 тис. Захід відбувається раз на рік у Києві. Це третій. Його проводять для бізнесменів і тих, хто хоче навчитися власній справі. Лекторами запрошують всесвітньовідомих людей.

У залі Палацу спорту пахне дорогою туалетною водою і кавою. Місця відвідувачів поділили на кілька секторів. Віп-зона відгороджена, розташована найближче до сцени. Там поставили білі шкіряні крісла в два ряди. Через кожні 15–20 хв. між ними проходять офіціанти в біло-чорній формі з тацями.

Як тільки час підходить до виступу робота Софії, в залі стає шумно, більшає людей. Робот-жінка сидить за столом по центру сцени. Одягнена у вишиванку з червоними візерунками, постійно крутить головою. Її електронний мозок видно через скляний купол на голові. До неї проведено кілька проводів.

— Слава Украине. Я — София. Благодарю за приглашение на форум. Мне очень нравится здесь, — каже робот. Далі переходить на англійську й спілкується через перекладача.

Людиноподібного робота створила гонконгська компанія "Гансон Роботікс" три роки тому. Софія може підтримувати нескладні бесіди з людьми. Повторює 62 людські емоції та жести. Пробула в Києві кілька днів. За цей час зустрілася з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Після доповіді Софії, кожен охочий міг поставити їй запитання.

— Як побороти корупцію в Україні, — запитує чоловік у чорному піджаку з натовпу перед сценою.

Софія відповідає англійською і зависає на мить.

— Ноу ван ноус, — каже ведучий. — Тобто "ніхто не знає".

На сцену виходить актор 71-річний Арнольд Шварценеґґер у синьому діловому костюмі й чорній сорочці. Під час виступу сидить. Говорить коротко, щоб встигали перекла­дати.

— Варто чітко собі уявити, ким хочеш стати. Як і бодібілдера, так і актора, я уявляв себе. Так само чітко бачив себе як губернатора штату Каліфорнія, — говорить Шварценеґґер. Робить паузи між словами. — Не слухайте тих, хто каже, що нічого не вийде. Коли я захотів стати найкращим актором, приходив у різні студії, мені говорили — ніколи нічого не вийде. Бо занадто важкий, маю акцент, складне прізвище. Я все це спростував.

Зараз ви читаєте новину «Робот Софія зависла на відповіді про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути