четвер, 18 лютого 2010 07:50

Ресторани Поплавського продавали вареники тоннами

Автор: фото: PHL
  Ректор національного університету культури й мистецтв Михайло Поплавський їсть вареники біля ресторану ”Сало” на трасі ”Київ–Одеса". Там відкрили пам’ятник варенику
Ректор національного університету культури й мистецтв Михайло Поплавський їсть вареники біля ресторану ”Сало” на трасі ”Київ–Одеса". Там відкрили пам’ятник варенику

"Туристам подобається. Фотографуються на його фоні, сміються. У дорогу відправляються у піднесеному настрої", — каже 20-річний Сергій, адміністратор ресторану "Сало".

Власник цього закладу — ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський, 60 років. Він відкрив пам"ятник українському варенику біля ресторану "Сало". Монумент розташований на Кіровоградщині, на 235-му кілометрі дороги Одеса — Київ. Неподалік ресторан "Батьківська хата", бістро "Варенична", які теж належать Поплавському. На обкладеному плиткою постаменті височіє

3-метрова виделка. На неї наштрикнутий білий вареник. Зробили його з полімерного матеріалу. Вночі пам"ятник, який також є дорожньою рекламою, підсвічується ізсередини. Його добре видно водіям, що прямують трасою. На рівні людського зросту до виделки причепили табличку: "Пам"ятник  варенику, який 2009 року переміг кризу".

— Бо торік ресторани мережі "Батьківська хата" Михайла Михайловича продали надзвичайно багато вареників. Їх кількість вимірювали тоннами. На пам"ять про це й поставили пам"ятник, — пояснює адміністратор закладу.

Полотно з монумента знімав Михайло Поплавський. На урочистості з навколишніх сіл Синьків, Йосипівка та райцентру Ульяновка автобусом привезли кількадесят людей. Приїхали земляки ректора із села Мечиславка.

Святкували Масляну, влаштували дегустацію млинців. Ресторанні кухарі смажили їх надворі. Потім Поплавський заспівав "Вареники мої". У той час поряд працював невеликий ярмарок, на якому торгували сувенірами.

Невдовзі ректор має намір поставити скульптуру сала біля однойменного ресторану. Поки що невідомо, якою вона буде.

Перший пам"ятник варенику з"явився у Черкасах біля готелю "Росава" у вересні 2006-го. Композиція зображує козака Мамая з мискою вареників і пляшкою горілки. За спиною в нього — 2-метровий вареник у формі півмісяця.

Зараз ви читаєте новину «Ресторани Поплавського продавали вареники тоннами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути