вівторок, 04 вересня 2012 07:30

"Регіонали" хочуть до виборів прийняти бюджет

Сходами на другий поверх у комітетах Верховної Ради піднімається "регіонал" 58-річний Михайло Чечетов. Несе чорний портфель. Іде на перше після канікул засідання погоджувальної ради. Чечетов стає перед журналістами.

— Наше головне завдання — прийняти бюджет на 2013 рік, — розказує. — Бо наступна каденція починається із середини грудня. Тоді будуть вирішуватися кадрові питання. Тому ми можемо ввійти у новий рік без бюджету. Цього не можна допустити в умовах глобальної кризи. У законні строки, до 15 вересня, уряд подасть до парламенту проект бюджету. До виборів ми його приймемо.

"Регіонал" заходить до зали. Тут зібралися лідери фракцій та комітетів.

— У вівторок пропонується відкрити сесію, — говорить спікер Володимир Литвин, 56 років. — Довгих вступних доповідей не потрібно виголошувати. Ми вже висмоктали словами будь-які виступи та пропозиції. Вони будуть розглядатися як передвиборні рухи. Закриття сесії відбудеться в грудні. Тоді будемо один одному дякувати, бажати успіхів, і хто куди.

Литвин запрошує до слова керівника фракції "БЮТ-Батьківщина" 46-річного Андрія Кожем'якіна.

— Я би хотів попросити вас не включати до порядку денного на цій сесії наші законопроекти, — насуплюється той. — Більшість у парламенті не хоче голосувати за боротьбу з корупцією, за подолання бідності, за звільнення політичних в'язнів. Тому немає сенсу розглядати наші законопроекти.

— Не потрібно драматизувати ситуацію, — відмахується спікер. — Депутати вашої фракції можуть внести письмове звернення про те, що вони відкликають свої законопроекти.

Мікрофон вмикає "нунсівець" Микола Мартиненко, 51 рік:

— Треба ввести в дію сенсорну кнопку. Депутат голосує тільки за себе. Ні для кого не секрет, що в залі перебуватимуть максимум 150 депутатів. І знову будуть штампуватися закони з подачі Банкової або Грушевського. Ми дійдемо до рекорду, коли один депутат від більшості натискатиме по 20-25 кнопок. Це антиконституційні дії.

Депутати усміхаються. Домовляються заслухати у п'ятницю на годині запитань до уряду міністра освіти Дмитра Табачника. Він має доповісти про початок навчального року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть до виборів прийняти бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути