середа, 10 січня 2018 06:35

"Роздягніться, будь ласка. Гляну, чи на вас немає наших речей"

— В зале пополнение товара! Девушка, аккуратнее с вещами. Вы же и половины не купите, а после вас еще люди захотят померять, — продавщиця секонд-хенду "Гумана" на Південній Борщагівці кричить до кучерявої брюнетки. Та не втримує стос одягу. Довга картата спідниця й піжама з Міккі Маусом падають на підлогу.

У магазині 30-відсоткова знижка на товар. Куртку можна купити за 200 грн, джинси — за 100, блузи й кофти — від 40.

— Томка, дивися, яку я шубу нарила, — кучерява показує подрузі рожеву міні-шубу зі штучного матеріалу, що нагадує хутро лами.

— Не бери. Я вже норку раз тут взяла. У хімчистку здавала, а вона все рівно гуманітаркою ­тхне.

Чоловік у дорогому костюмі прямує до вішалок із піджаками, голосно розмовляє по смартфону:

— Заїхав подивитися щось новеньке. Недавно знайшов тут костюм "Бугатті" (французький бренд одягу і взуття. — ГПУ) за 500 гривень. Майже не ношений. В інтернеті новенький від 10 тисяч. Штани трохи підшив.

Переглядає одяг на вішалках, плечем притуляє слухавку до вуха.

— Вибач, брат, не можу взяти твою Катю помічником. У мене штат укомплектований. Треба було літом, коли дві мої помічниці в декрет утекли. Наберу тебе, як хтось із прес-служби піде. Сьогодні сесія почалася, а бос досі з Іспанії не повернувся. Його карточкою хтось у залі голосує. Всі дзвонять, питають, чи буде. А я звідки знаю? Він об 11:00 прокидається. Просить раніше йому не дзвонити.

Дівчина виносить із гардеробу пусту вішалку. Продавець просить її відкрити сумочку. Там порожньо.

— Вішалка — не моя. У мене було п'ять одиниць одягу. Дві вертаю, три беру.

— Роздягніться, будь ласка. Гляну, чи на вас немає наших речей.

— Не маєте права! — дівчина жбурляє одяг і виходить із магазину.

— Люди даже на секонде начали воровать, — за скандалом спостерігає худа й висока жінка в жовтому дощовику. — Я на прошлой неделе видела, как женщина свою курточку повесила, а в новой хотела уйти. Продавщица заметила. Сейчас во многих магазинах в гардеробе начали камеры вешать. Я раздеваться боюсь. А если в интернет выложат?

— Чего тебе бояться с твоей фигурой? — відмахується її співрозмовниця. — Мне, если честно, гуманитарок не жалко. Они на нас зарабатывают миллионы. Одну кофточку продают по стоимости 100 килограммов одежды. Знакомая три года телефонами торговала. Говорит, на секонде выручка больше, чем в магазине техники.

На вході до "Планети секонд-­хенд" біля метро Позняки — черга. Тут завозять новий товар. Ще до відкриття збирається до півсотні відвідувачів. Жінка на високих підборах дістає із сумки дзеркальце, підмальовує губи червоною помадою.

— У мене була странна мамаша: при грошах, на "Хонді" дитину в школу привозила. А коли батьки на День учителя гроші збирали, пішла до директора й злила. Мовляв, це — хабар. Директриса нас попередила: хто візьме гроші, хай пише заяву на звільнення. Замість 500 гривень усім по чайному сервізу вручили, — розповідає знайомій, яка тримає над її головою парасольку.

— У мене батьки — адекватні. Багатих мало, в основному прості. Тато Єгора — сантехнік. Домовилася, що бойлера мені повісить. Мама Соломії в лабораторії працює. Аналізи можу здавати без черги.

— Твій Валєра медогляд на інвалідність пройшов?

— Де там. Дав лікарю тисячу гривень. Він узяв і каже: "Трохи мало. Накрий поляну на обід". Валєрка побіг у магазин, скупився на 700 гривень. Нарізав ковбаси й сиру, поставив дві пляшки горілки. Ще всіх штампів не поставив, як главврач знову викликає. Каже, на 16:00 треба медсестрам тортик і чай. Валєрка до дверей кинувся. А лікар його за руку: "Дай 700 гривень, сам організую. Я знаю, який коньячок вони люблять".

Зараз ви читаєте новину «"Роздягніться, будь ласка. Гляну, чи на вас немає наших речей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути