четвер, 18 лютого 2010 07:48

Раєм для свиней назвала Україну німецька журналістка

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Обкладинка книги німецької журналістки Бріґітте Шульце про Україну. У Німеччині її продають за 24 євро
Обкладинка книги німецької журналістки Бріґітте Шульце про Україну. У Німеччині її продають за 24 євро

Німецька журналістка Бріґітте Шульце презентувала в Києві книгу "Україна: як я її люблю. Подорожуйте зі мною".

Має 324 сторінки, написана німецькою, присвячена чемпіонату Євро-2012. Розрахована на туристів з Єврозони. Шульце радить їм, в які міста України варто їхати, в яких готелях зупинитися, де і що їсти.

Автор об"їздила західну, центральну та південну Україну, була в Чорнобилі. У книзі подає рецепти української кухні. Є невеликий розмовник з українським і російським перекладом.

— Найбільше подобається у Львові та Одесі. Раджу відвідати Буковель (гірськолижний курорт у Карпатах. — "ГПУ"). Хотіла показати, як у вас добре, особливо з сільським господарством. Україна — це рай для свиней, — розповідає Шульце російською. Сміється, демонструє фото, де вона сидить біля відгодованої свині.

Нарікає, що в Україні мало туалетів біля доріг. Скаржиться на українських даїшників.

— Ваша дорожня міліція часто зупиняє водіїв, особливо з іноземними номерами. Німці такого не люблять, особливо, якщо не порушують. Узагалі, у вас поширена корупція. Вона є навіть в Одеському оперному театрі, — говорить Бріґітте. Пояснювати щодо опери відмовляється.

Книгу за власні гроші видала в Німеччині. Її тираж — 5 тис. примірників. Із початку лютого продається в німецьких книгарнях, коштує 24 євро. На обкладинці книги — фото авторки та літнього, беззубого українця з провінції. На ньому бейсболка з написом "Нью-Йорк Сіті". Стоять біля обклеєного оголошеннями дерев"яного стовпа, позаду — стара вантажівка з розбитим дзеркалом.

В Україні книгу продаватимуть із літа. Шульце каже, не має грошей на переклад. Найближчим часом хоче написати про Київ, Львів і Донецьк. Теж із розрахунку на Євро-2012.

— Маю зауваження до вашої країни по чемпіонату Євро-2012. Найгірше з дорогами та чистотою на вулицях. Але я переконана: ви успішно проведете його. Інакше УЄФА та ФІФА не довірило б вам таку відповідальну місію, — додає Бріґітте.

Шульце 20 років працює в Україні. Статті друкує в газеті "Франкфуртер альґемайне".

Зараз ви читаєте новину «Раєм для свиней назвала Україну німецька журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути