Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2012 05:30

Протягом дня дають три таблетки

— З часу появи протизаплідних засобів жінка протягом життя робить не більш як п'ять абортів. А раніше було й до 30 разів, — розповідає 53-річна Марина Пікуль, завідувач відділення гінекології Черкаської обласної лікарні. — Найчастіше приходять жінки від 15 до 30 років.

Вагітність переривають трьома способами — медикаментозно, міні-аборти  вакуумним відсмоктуванням, інструментальним.

— Поява медикаментозного аборту — це великий прогрес. Лікар протягом дня по черзі видає три таблетки. В аптеці їх не продають. Переривання вагітності настає протягом кількох днів. У 90 відсотків — без інструментального втручання. Але там обмежений термін вагітності. Розміри плідного яйця контролюють ультразвуковим дослідженням. Вони мають не перевищувати 24 міліметри, це десь шість тижнів вагітності. Коли більше, то зростає ймовірність ускладнення, можлива кровотеча, — розповідає лікар.

Операційний аборт найнебезпечніший.

— Ми відкриваємо матку, туди може потрапити інфекція і розвинутись запалення. Через це можуть запаятися труби й сама матка запалитися. Це призводить до порушення менструального циклу, збою гормонального фону й безпліддя. Дуже часто залишається якась часточка плоду. Наростають поліпи, йдуть постійні кров'яні виділення, що призводить теж до хронічного запалення матки. Зараз дуже багато ранніх викиднів. Це наслідки хронічного запалення матки, яке може розвинутися внаслідок міні-аборту чи звичайного, — каже Марина Пікуль.

На результат операції впливають фази місяця. На повний і молодий місяць у жінок підвищена кровотеча і буває більше ускладнень. Складні операції на такі дні намагаються не призначати.

Зараз ви читаєте новину «Протягом дня дають три таблетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути